Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Yaz Planı
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2 3
Yaz geldi, güneş kendini göstermeye başladı. Ben de yazı kapluşlarımın için çok güzel bir fırsat olarak görüyorum. Bir leğene atıcam balkona her gün su dolduracam kabuklarını 3-4 cm geçene kadar. Üçünün de rahatlıkla çıkabilecekleri bir taş da koyacam. her gün bu şekilde 2 saat filan güneşlendirecem miniklerimi. Ben de başlarında kitap filan okurum heralde. Ama şimdi çıkarırsam hasta olmalarından korkuyorum. Havalar biraz daha ısınsın. Bir de evimiz şehrin kalabalığından uzakta hani arabalar filan da çok olmadığı için kirlilik filan da pek yok. Acaba yapacağım şeylerde bir yanlışlık veya eksiklik var mı ? Önerilerinizi bekliyorum.
Güneşelenecekleri alanda kuru alanları olduktan sonra su içinde çıkarmanız sorun olmaz, yani kuru bir bölgede güneşlenmelerine dikkat edin. Bir de öğlen vaktinde değil de sabah, öğleden önce ve öğleden sonra zamanları tercih edin güneşlendirmek için. Tamamen de güneşin altında değil de çok bunaldıklarında kaçabilcekleri gölgelik yer olan bir alanda güneşlendirin. Bunların dışında bir husus yok zaten dikkat edilcek. Çok yararlı bir program olur düzenli olarak uyguladığınızda. Faydasını mutlaka görürsünüz.
Güzel fikir edinmissiniz fakat hergün balkona koyup tekrar içeri almak bir ise yaramaz. Geceleri hava abartili sogumuyorsa tüm yaz boyu balkonda kalabilirler tabi kaçamayacaklari bir ortam düzenlerseniz. Cihan beyinde dedigi gibi gölgelik bir yer olsun yeter. Tüm yaz boyu hem açik havada yüzlerler hemde istedikleri an güneslenirler iyi olur onlar için.
Zaten öylece güneşin altına koymayacam bırakacağım alanın bir kısmının da gölge olmasına dikkat edecem. Akvaryumu dışarı çıkarmaya pek sıcak bakmıyorum açıkçası. Her gün çıkarıp içeri götürmek zor oluyor. Sürekli dışarıda da tutamam. Çünkü evimiz dubleks 2. kattaki balkona koyacam ama oraya da birkaç defa kedilerin çıktığını gördüm. Çocuklara zarar vermesinler.
Ayrıca geceleri hava soğuyorsa bulunduğunuz yerde rüzgar falan da varsa sorun olabilir sürekli dışarda durması.
Surekli disari cikarip iceri almak cok stress verici ve balkona ciktiklarinda panikten saklanacak yer ararlar yani hic bir ise yaramaz. Akvaryumu disari cikarmaniz gerekmez derin ve genis saklama kabini disari koyun etrafini kacamayacak kadar birseyle kaplayin. Bu daha iyi olur ben bir ara oyle yapiyim dedim hayvan kacacak yer aradi. Guvenli bir alan olusturduktan sonra yaz boyu disarida kalmalarinin bir sakincasi olmaz yeterki suya isitici koymaya kalkmayin Biggrin
Kaplumbağayı leğene koysanız bile su varsa o kayaya çıkmazlar. Sürekli dışarı tırmanmaya çalışırlar emin olun. Ya leğeni boş bırakacak başında bekleyeceksiniz ya da cam aksam bir şeyin içinde güneşlendireceksiniz. Hayvan dışarıyı görmeyince panik oluyor
Camın içinde güneşlendirmenin pek bir faydası olmayacaktır cam uv ışınların %80inini soğurur. Balkona temiz bir örtü falan serip onun üstüne koyabilirsiniz leğende rahat etmezlerse ancak kaçmamalarına çok dikkat etmek gerek.
Buranin havasi oradan daha soguk ve bizim millet kaplumbagalarini disari cikarmaya basladi bile, geceleri soguk olmasina ragmen son bahara kadar disaridalar. Size birazdan balkonda havuz nasil yapilir bir resim koyuyumda bir ornek olarak bakin bakalim hosunuza giderse degistirip yaparsiniz.
Iste bahsettigim resim. (Schildpadnet.nlden alintidir)

[Resim: p1100122_.gif]
Sayfa: 1 2 3
Referans URL