Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kaplumbağlarımı Eğittim
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2 3 4
İki tane yavru kaplumbağam var.Adları ( yabancı ama güzel )
Zafrina ve Benjamin
Kamplumbağlarım odamda duruyorlar.Beni görünce belkide bana öyle geliyor ama Kuru alandan suya inip kafalarını cıkararak yem atmamı
beklıyorlar Biggrin Bende dayanamayıp isim varsa bile oynların karınlarını doyuruyorum Biggrin
Şartlanma durumundan dolayı sizi her gördüklerinde yem vereceğinizi düşünerek hareketlenip suya atlıyorlar 7b8499a6 Size alışmış olmaları açısından güzel bir durum, uzun yıllar beraber olursunuz umarım onlarla.
eğitmiş sayılmamış olsanız bile bu kapluşla oluşturduğunuz güven ve sevgi bağı açısından büyük bir adım... Biggrin Bu Pavlov'un köpeği gibi düşünün... Onun o sesi duyunca salyasının akması gibi kapluşun sizi görmesi karşısında verdiği tepki... Yem verilmezse söner... Devam edilirse ekrar ortaya çıkar... Koşullanma bu Cihan'ın dediği gibi... Biggrin Kaplumbağa fazla eğitilemez bence ama arada güven ve sevgi bağı oluşamaz diyemem çünkü oluşuyor...
kaplumbağayı eğitmek çok zor.sadece arada bir kaç istisna olanların eğitildiğini görürüz.o da nadirdir.bu arkadaşlarında dediği gibi koşullanma malesef 7b8499a6 bütün canlılar onlara yem verdiğinizde sizi tekrar gördüklerinde yem bekleyeceklerdir.

bu arada istiyor diye fazla yem vermeyin.kapuşunuz obez olur.
ne güzell birde benim miniğim yese ne güzel olur du..
Akvaryuma geçtiğinizde çok büyük bir ihtimalle düzelecektir 7b8499a6
ben kaplumbağam karada sudan daha canlı severlermi normalde?? balkona çıktığımızda halıda geziniyor elime alıyorum o zamanda geziniyor çok şirin oluyor
Anladığıma göre kaplumbağanız halıda geziyor Bence çok sağlıksız birşey yapıyorsunuz çünkü onlar benim bildiğim kadarıyla bakteri salgılıyor forumda biraz gezinirseniz o konuyla ilgili yazı bulabilirsiniz
nasıl kaplumbağa mı? yoksa halımı sağlıksız hayvanım için
Halılar pek temiz olmadığı için özellikle yavrularda kolayca mikrop kapma hastalanma gibi sorunlara neden olabilmekte. Bir de yer genelde soğuk olduğu için hayvanın uzun süre yerde dolaşması üşütmesine de neden olabilir.
Sayfa: 1 2 3 4
Referans URL