Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Chrysemys picta dorsalis
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Yaşam Alanları: Genelde Kuzay Amerika, Louisiana

Tanımlama: En belirgin özellikleri kabuklarındaki çizgidir. Dorsal zaten latincede arka ile ilgili demek sanırım ordan geliyor isimleri. Bariz belirgin çizgileri dışında, göllerde ve akarsuları sevmeleri, 3-4 yaşında ergenliğe ulaşmalarını, ve karışık beslenen canlılar olduklarını da söyleyebiliriz. Üst kabuklarındaki çizgi açık sarımsı renkdedir ve kabuk aralarında turunculuklar da olabilir, alt kabukları ise tek renktir açık ya da normal tonlarda sarıdır.

[Resim: 9834063mud1.jpg]

[Resim: dorsalis_NZ_001.jpg]

[Resim: post-6718-1208914495_thumb.jpg]
Bugün oldukça sıkı çalışıyorsun Biggrin emeğine sağlık teşekkürler
paylaşım için teşekkürler
garipmiş
DiÅŸiler 14 cm erkekler en fazla 12 cm olurlar. Bunlar cok guzel benim leylayi bunun ureticisine birakip geri almaya gittigimde birtane almak istiyordum ama 1 metrelik akvaryum yetmiyormus. Emegine saglik
Teşekkürler arkadaşlar. Evet benim de çok ilgimi çeken türlerden biri. Kalan bir kaç tür daha var zaman buldukça onları da eklemeye çalışacağım.
Turunculuklar kabuğuna ayrı bir renk katmıs.. değişikmişBiggrin
XxjusticexX Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Turunculuklar kabuğuna ayrı bir renk katmıs.. değişikmişBiggrin

Evet haklisin ama büyüdükce turunculuklar gidiyor Frown her hayvanin bebegi güzel oluyor büyüyünce çirkinlesiyorlar Biggrin
çok tatlılar ya.teşekkürler Cihan
Referans URL