Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kaplarda Bakım Yanlıştır!
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2 3
Kaplumbağaları o hayvan dükkanlarında gördüğünüz kaplarda beslemek kesinlikle yanlıştır.Kaplumbağaları orada besleyerek onlara sadece işkence çektirmiş oluruz.En fazla o tarz bir kapta kaplumbağa 6 ay yaşar.

*Çünkü kaplumbağalar normal doğal ortamlarında sıcak sularda yaşamaktadırlar.Biz de bunu sadece ısıtıcılarla sağlayabiliriz.Ama kaplara ısıtıcı sığmaz.

*Yeteri kadar büyük bir kuru alan oluşturamazsınız minik kaplarda.Hatta o kapların içine kaplumbağa bile zar zor sığar.Hele de büyürse hiç sığmaz.15 cm.lik bir kaplumbağa nasıl sığsın...

*Çünkü kaplumbağalar geniş ve derin sularda yüzmeyi severler.Ama o kaplarda en fazla 5-6 cm'lik su doldurabiliriz.Zaten yeteri kadar suda yüzüp egzersiz yapamayan kaplumbağalarda obezite kaçınılmazdır.

*Bu kaplara filtre sağlamaz , oysaki suyu ancak filtrelerle temizleyebiliriz.Filtre olmazsa kötü kokan ve sarı renkteki su kaçınılmaz olacaktır.Ardından da envai çeşit paludaryumunuzda ürer.7b8499a6

Bunlar genel nedenlerdir.Bunların dışında "aman yazık küçücük kapta yaşıyor" , "zavallım sıkılır orada" ve bunun gibi nedenler de duygusaldır kişisine göre değişir ve üretilebilir.7b8499a6

Biz bu minik kaplumbağa kaplarında "ölüm fanusu" diyoruz.Çünkü kaplumbağa bakımına elverişsiz bir şeydir.Hayvan dükkanlarındaki adamların bize sattığı ticaretin bir parçasıdır.Bazı istisna kaplumbağalar dışında çoğu kaplumbağa bu kaplarda ya çabukça hastalanır ya da çabukça ölür. Bu istisna %90'dır , bu kaplarda yaşayan kaplumbağaların %90'ı ölür.Geriye kalan %10'u da yeteri kadar büyüyemez ve kısa zamanda ölür.Hiçbiri de bu kaplarda rahatça yaşayamaz.
Kaplumbağa Baheçesi diye satılır ölüm bahçesi olarak kunlanılır

Edit tubidik: Türkçe'mize özen gösterelim.
satıcı tarafından gözüne gözüne sokulur.. içinde sıkış tepiş 40 hayvan vardır.. ve der ki " bak nasıl yaşıyolar işte..bal gibi yaşarlar fanusta..plastik kaplarda.." fakat 1 sene ya da en geç 2 seneye kadar 70 yıl yaşayacak olan hayvanlar büyükşehir belediye çöplüklerinde yerleri almıştır..cansız olarak..
gerçekten büyük zarar
Evet. Hem alanlar nasıl düşünmez ki yazık o hayvan bu kadarcık yerde mi yaşayacak diye. Hiç mi sızlamaz yürekleri?
Bende 1 gün öncesine kadar kaplumbağlarımı kapta besliyordum.gerçi kapta sadece2 gün geçirdiler.bugün onlara akvaryum aldım gerçekten de kaplarda beslemenin yanlış olduğunu onları akvaryuma koyunca bir kez daha anladım.şu an çok mutlu ve huzurlular

ben ilk akvaryuma attığımda yemek yemeğe başladı.. gerçi ısıtıcıyla daha çok alakalı olduğunu düşünüyorum Biggrin
ilk attığımda yüzemedi uzun bi süre.. çok şaşkındı..ama bi kaç sonra baktım ki coşşş gelmiş kızıma 7b8499a6
şimdi kıpır kıpır.. benimkide sadece 2 gün veya 3 gün geçirdi o kaplarda..
ama çok hareketsizdi yemek yemiyodu.. dedim ben ölecek heralde.. ama şimdi çok mutlu Biggrin
Benim kaplumbağam şuan bayağı küçük, sığıyor kaba ama en kısa zamanda akvaryuma geçeceğim.

Arkadaşımın kaplumbağası vardı o zaman doğru dürüst ne kaplumbağa alınmaması gerektiği nede akvaryuma geçilmesi gerektiği biliniyordu.
Maalesef kaplumbağa öldü =((
Ben hiç kaplumbağa beslemedim ama 1-2 güne kadar alacağız ve almadan önce araştırma yaptım eğer araştırma yapmasaydım belkide ben de bir kapta besleyecektim ve canım kaplumbağa ölecekti iyi ki bu site var bu site sayesinde belki 20 den fazla canlı kurtuldu kim bilir bu siteyi yapana çok teşekkürler [paylaşanlarada] ve Tek bi uyarı EĞER SİZİ LEĞENDE BESLESELER NASIL HİSSEDERDİNİZ O SOĞUKTA ?

benim kaplubağam 1 senedir cam fanusda yaşıyordu ama sonunda ona hakettiği akvaryumu verdim ve artık çok hareketli ve mutlu görünüyor bu benide mutlu yapıyor elbette onları izleyip gözlemlemek büyük bir zevk dinlence taşı bile yoktu... ikidebir yüzüp nefes alıyordu artık daha rahat yaşıyor
Sayfa: 1 2 3
Referans URL