Belki Garip gelicek ama kaplumbağlarımı elime alamıyorum.Biraz Cekiniyorum.Elini fln oynatırsa elimden bırakırım bişey olur diye bir de ısıracağı icin elime almıyorum
Bu sorunu nasıl aşabilirim?
O kadar ürkmeyin yemez sizi

ıssırsa bile fazla canınızı yakmayacaktır hem bütün kaplumbagalar ıssırmıyor.yavas yavas alıstırın kendinizi ilk aldığınızda fln yere atcağınızı düşünüyorsunuz yumusak bir zemin üzerinde almaya çalısın.elinize aldığınızda muhakkak haraket etcektr zaten.
bende alamıyodum ama ilk önce biraz elimi sürdüm baktım bana 1 kaç hafta sonra alışınca elime aldım sonra çok sevimli sadece yürüyo ısırmıyo ama önce alışması lazım ilk kaplumbağamda hemen elime almışitım ve çok tedirgin olmuştu
Öncelikle düştüğünde kaplumbağanızın zarar görmeyeceği bir alan yaratın derim.Böylece kendinizi daha iyi hissedersiniz.Ancak bu korkunuzu yenmeden onu elinize almanız zarar verebilir diye düşünüyorum.O açıdan çok dikkatli olmalısınız.Elinize eldiven giymeyi deneyebilirsiniz mesela ?
hayvana zarar vermemek ya da senın tedırgın olmaman ıcın gayet guzel onerıler yapılmıs. benım onerım de kaplumbaganın arkasından elını uzatıp sadece bas ve ısaret parmaklarını kullanarak tutmandır ılk once. ısaret parmagını kaplumbaganın arkasından altına dogru uzatıp hafıfce yukarı kaldır ve bas parmagını da kabugunun ustunden ortalayarak tut. buyuk ıhtımalle ne oldugunu goremeyıp anlayamadıgı ıcın bacaklarını ve kafasını ıcerı cekecektır. en azından senı ısırmasından korkmana gerek kalmayacaktır bu pozısyonda.
Ama o zamanda kaplumbaga tedirgin oluyor,strese giriyor sudan çıktığı için

en iyisi bence uygun bir zemin üzerinde avcunuzn içine almak diğer ellede düşmemesini sağlamak.
dunden berı bu hayvanlarla ılgılı bılgı sahıbı olmaya basladım ama sudan cıktıkları ıcın stres olmuyorlardır tahmınımce. (ele alıp sallamak gıbı uç seyler bunun dısında tabı

) avucuna aldıgı zaman bu seferde yuruyecegım dıye harekete gececektır. su asamada en az temas, en az rısk dıye dusunuyorum.
Su onların ortamı olduğu için çıkınca strese girebilir.İki parmağınızın arasında hareket ederse ne olacak

?
saga sola bacak salladıgı ıle kalır o zamanda

amac ele alma korkusunu yenmekse eger. hayvanın kontrol altında olmasını saglamak gerekır bence. bunun ıcınde ıkı parmakla arkasından yaklasıp tutmak dıye dusundum. ya da baska bırısı elıne alsın ve korkulacak (ısırma korkusu) bırsey olmadıgını gorebılır de.
Çırpınması yüremesinden daha iyi olduğunu düşünmüyorum ama kaplumbaga için tabii.Eceminde dediği gibi eldiven giydinden sonra kaplumbagayı avcunuza alabilrsinz hem kaplmbaga korkmz,çırpınmaz hem de siz korkmassınz