Sanırm doğum günü hediyesi oldu

bugün eve dönerken çocukların küçük bir kediyle oynadığını farkettim.kedi daha çook ama çok küçüktü.bizim burdaki ufaklıklarda tam bir canavar

baktım daha gözleri bile açılmamış nerden aldıysanız oraya bırakın dedim ama başka bir çocuğun oraya getirdiğini söylediler.oynayıp oynayıp bir kenarı bırakacaklardı bende aldım kediyi.Yarın ilk iş veterinere gitmek olacak. inş uzun bir zaman yanımda olur..
bakımı konusunda bilgisi olan yardım edebilecek biri varsa lütfen yardım etsin. çok küçük olduğu için korkuyorum.
Kolay gelsin şimdiden

Zamanında çocuklar bişey yapmadan bulduğun için şanslıymış kedi
kurtarıcam derken kediciğe kötülük yapmış olmaktan korkuyorum.Annesi yok ama belki sahip çıkacak bir anne kedi bulurdu yada bulamazdı :S
Civardaysa annesi kötü olmuş tabi alman ama başka bir yerden falan alıpta getirmişlerse yavruyu yapılabilecek tek şey buymuş. Yarın bir veterinere gösterip fikrini al mutlaka o kadar ufaksa annesinin olmaması sorun olabilir.
çocukların dediğine göre başka bir çocuk getirmiş nerden getirdiğini bilen yok. küçükken bende meraklıydım alıp sevip arkadaşların yanına götürürdüm çocukluk işte biraz da cahillik.
ben kedi manyağıyım benim de 6 yaşında bi ankara kedim var. adı pampiş. erkek. uzun beyaz tüylü. çooook şirin. ama şu an kardeşim bakıyor. saolsun kaynanam eve almama izin vermedi. neyse. öğrencilikte de sık sık yani ortalama her kışa doğru bi yavru kedi bulup eve getiriyodum bahara kadar bende duruyodu. yazın başındayız aslında. bence biraz kendine gelsin, şöyle biraz yesin içsin sonra tekrar sokağa bırak. tabii kedinin cinsiyeti de önemli ama yine de sokak kedileri bakılcaksa mutlaka kışa girerken sokakta bulunan yavru kediler bakılmalı. çünkü kışın ölüyolar sokakta. yani bi yer bulamazsa ve çok küçükse.(yanlış zamanda doğanlar).
eğer erkekse 3 aylık olur olmaz bağırmaya başlar evde tabii baharsa!! ama şimdi alırsan bütün yazı evde geçircek, dışarıyı öğrenemeyecek. kime gidilir kimden kaçılır. arabalar nedir yollar nedir kuş nasıl avlanır vs. ve kış gelicek dışarıyı zaten bilmediği için kışı da evde geçircek. zaten sen de halinden memnun bırakmak istemeyeceksin ama şubat mart aylarında hayvan evde bağırmaya başlıycak. bütün komşular şikayete gelicek. evde bebek mi ağlıyo diye soracaklar ve tüm bunlardan daha kötüsü (bunların hepsi erkek kediler için geçerli) hayvanı resmen hapsetmiş olacaksın. pencerelerden havayı koklayacak. ama bırakamazsın etraf erkek kedi dolu. dışarda hepsi bağırıyo. bu ne kavga nedir bilmiyo. her sokağın bir kedisi olur. sizin sokağınki bunu kovacak. kafa tutarsa öldürecek.
velhasıl ben derim ki temmuza kadar bak besle. temmuzda kapınızın önüne çıkar orda beslemeye devam et. eve alma. yani eğer kediciği dşünüyosan.
tavsiyelerini düşünücem. önce kendine gelsin de gerisine sonra karar veririm

herhangi bi sıkıntı yaşarsan yardımcı olmaya çalışırım.
Kendimi bildim bileli kedi beslerim.
Yavru hatta gözlerini açamamış bir kediyi bakman zor olur.
Zordan öte imkansız diyebilirim.Hiçbirşeyden haberdar olmadan iyi niyetle bakmaya çalışırsan malesef sonu kötü olur.
Ama yaşatmak istiyorsan
1:
Hazır satılan kedi sütünü alır ve kedi biberonlrıyla verirsen yaşayabilirler.
Ama anne sütü olmadan yavru kediyi bakman güç olur.
Gözlerini açmamış bir kedi sürekli uyumak isteycektir.Ona özel bir yuva yapmalısn.
2:
Elindeki yavru kedinin büyüklüğünde yavrusu olan anne kedinin yanına koy(tabiki kedi uysal olsun)
Kedi annelik içgüdüsüyle yavru kediyi kabul ederse bırak.Anne kedi yavruyu sahiplenicek ve koruyacaktır.
/Dediklerimin aynısı veteriner diyicektir./