Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Neden daha fazlasini yapmiyoruz
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7
Sürekli okuyorum yanlış bilgi veren satıcılar kaplumbağa satıyor. Sonra küçük çocuklar tatlı diye kaplumbağa alıyor minicik kaplarda yaşatmaya çalışıyor. Bu forumu sonradan bulanlar şanslı ama onlarda kaplumbağaları hasta olunca geliyorlar. Bakimi ögrendikten sonra ellerinden gelen herseyi yapiyorlar bu seferde para sıkıntıları yüzünden birsey yapamiyorlar, anne baba bilgili olmadigindan gereksiz görüyor. Neden daha fazlasını yapmıyoruz mesela küçük bir anket gibi birşey üzerine kısaca kaplumbağa bakımını ve neden önce araştırıp ardından alınması gerektiğini altınada daha fazla öğrenmek için bu forumun adresini yazmıyoruz. Böyle bir anket neden yapılmıyor ardından herkes kendi sokağında dağıtmıyor. Bu şekilde bu kaplumbağa ölümlerini ve bilinçsizce satın almalarını önleyebiliriz az olsa bile. Kaplumbağasını satmak isteyen çok onlardan almaları daha iyi olmazmıydı? Satıcılara kızıyoruz peki biz niye forumlardan hariç birşey yapmıyoruz? Haksızmıyım arkadaşlar ben artık dayanamıyorum ölümlere hastalıklara içim parça parça oluyor okuyunca, ya sıkılıp kaplumbagasini sokaga atanlara ne demeli hayvanlarin günahina giriyorlar yazik degilmi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Haklısın sadece oturduğumuz yerden yapmayın etmeyin demekle olmuyor. Hayvan hakları dernekleri falan yok mu. bence o plastik kapların satışı yasaklanmalı. adam kapluş alıyor mesela bende olduğu gibi. akvaryumcuya sordum. buna nerde bakıcam diye. adam direk plastik kabı çıkardı. Yalnız bi de sokakta dağıtmak yerine başka bişe mi bulsak. gerçi kapılara sıkıştırıp gidebiliriz. muhtarların seçimde yaptıkları gibi. Adam kapısına sıkıştırılmış şeyi mecbur okur en azından bi göz atar.
İnsanları bilinçlendirmek tek çözüm sizin de dediğiniz gibi ve bunu da yapabilmek için gerçekten kayda değer çalışmalar yapılmalı. Herkesin kendi oturduğu yerde kendi imkanlarıyla yapacağı bilgilendirmeler az da olsa etki yapar tabi ama bu işin önüne geçebilecek kadar bir sonuç vermez. Bu yüzden daha etkili sonuçlar verecek çalışmalar yapılmalı diye düşünüyorum, hayvanları koruma derneği gibi derneklerle irtibat kurularak sitemizin adresi verilebilir ya da bu konuda insanları bilinçlendirecek yayınlar oluşturulması sağlanabilir. Fakat ülkemizde bu konudaki yetersizlikler ve duyarsızlıklar nedeniyle ne kadar uğraşsak da olumlu bir sonuç alabileceğimizi düşünmüyorum. Bu nedenle yapabileceğimiz tek şey yine forumdan insanları bu konu hakkında bilgilendirmek ve onların da başkalarına durumu anlatmalarını sağlamak. Ancak bu şekilde zamanla yayılarak çoğu kişinin bilinçlenmesini sağlarsak petshoplardaki kaplumbağalara olan talep azalır ve bu ticaret de talep azaldığı için durma noktasına bile gelebilir. Yabancı ülkelerde güzel çalışmalar yapılıyor bu işin önlenmesi için siteler kuruluyor onlar da yaptıkları çalışmalarla yasaların da sayesinde bu işin önüne geçmeye çalışıyorlar fakat ülkemizde bu derece organize işler yapan bir kurum kuruluş yok, yasalardaki açıklar da bu ticarete izin verir nitelikte olunca önüne geçmek oldukça zorlaşıyor. En azından belki burada da bir site oluşturulabilir diye düşünüyorum kaplumbağa satışının yasaklanması ile ilgili. İnternet günümüzdeki en yaygın iletişim ve haberleşme araçlarından, böyle bir çalışma çok daha etkili olur diye düşünüyorum. http://www.noturtle.org benzeri bir site oluşturarak bu işin gerçek yüzünü anlatıp insanların bilgilenmesini sağlarsak bu sayede sesimizi de yetkililere duyurabilir bu işin durdurulması adına önlemler alınmasını sağlayabiliriz. Böylece talep de zamanla azalır ve ticarete büyük bir darbe vurulmuş olur. Hatta ilgili derneklerin desteği de alınırsa yasal anlamda bile yaptırımlar uygulanabilir.
Aragorn çok haklısın.
MisSevda duyarlılığın harikaydı gerçekten,fikirlerini siteye yansıttığın için teşekkürler.
Aragorn'un dediği gibi bir siteyi açsakta sonra burasıyla orayı birbirine yönlendirsek harika olurdu gerçekten.
Görüyorum başka sitelerdede bir kaç konu var kaplumbağa almayın diye ama bu sitedeki kadar yoğun değil hiçbiri.Tabi bu dediğimde bizim için bir artı.Zaten biz bunu öncedende biliyorduk,siteyi açmak veya bilgilendirme yapmak elbet daha kolay olacaktır.
Site açma işine ne diyorsunuz ?
http://Www.sukaplumbagasi.com olur forumuda http://www.sukaplumbagasi.com/forum olur. Birde bakimini falan yazabiliriz evet hazirim kaplumbaga hakkinda herseyi biliyorum yerimde var ortamida hazir ben bir kaplumbaga istiyorum diyenler kaplumbagasini sokaga salmayi dusunenlerden alabilir. Illa gidip petshoptan alınması gerekmiyor bakamayan bir ton insan var onlardan alsalar o kaplumbagalarda kurtulur sokakta yasamaktan. Bence bu site super olur.
Dernek desteği halledilebilir diye düşünüyorum.Birkez kendisiyle tanıştım lakin bu konu hakkında araya kişi sokup konuşabilirim.

Yeni site oluşturmak yerine http://www.sukaplumbagasi.com a http://www.noturtle.org gibi birşey kurulabilir.Bir buton yaparız o butondanda foruma yönlendiririz.
Veya farklı bir site açabiliriz.Yarın bile yeni siteyi kurabilirim.

Sesimizi duyurmak için sizce yeni sitemi yoksa sukaplumbagasi.com'a mı kuralım?
Byteorist Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Dernek desteği halledilebilir diye düşünüyorum.Birkez kendisiyle tanıştım lakin bu konu hakkında araya kişi sokup konuşabilirim.

Yeni site oluşturmak yerine http://www.sukaplumbagasi.com a http://www.noturtle.org gibi birşey kurulabilir.Bir buton yaparız o butondanda foruma yönlendiririz.
Veya farklı bir site açabiliriz.Yarın bile yeni siteyi kurabilirim.

Sesimizi duyurmak için sizce yeni sitemi yoksa sukaplumbagasi.com'a mı kuralım?

Ahmet bey bence sukaplumbagasi.com olsun site içine gerekli bilgileri yazip bir köseyede bilinçsizce alinan hayvanlarin ne hale geldiklerini ve ölümlerinin resimlerini koymaliyiz. Büyüklerimizide etkilemeli bu resimlere bakip ibret alinip ellerinden gelen herseyi yapmalilar. Dediginiz gibi bir buton yapip oraya tiklandiginda sukaplumbagasi forumuna yönlendirilmeli sorular için. Hastaliklar yazilabilir belirtileri tedavileri. Sehirlerin en iyi sürüngen veterinerleri en önemlisi büyümez dedikleri kaplumbagalarin tam olgun resimleri. Ardindan bir afis yapilip herkes komsusunun posta kutusuna atsa süper olur. Posta kutusuna gelen postalar gereksiz olsa bile göz atiliyor.
Yarın sabah ilk iş çalışmalara başlamak olsun.
Yalnız ben değil herkez.
Görünmesi istenilen resimler
Okunması gereken yazılar bu konuda toplansın ve benim işimde kolaylaşsın.
Byteorist Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Yarın sabah ilk iş çalışmalara başlamak olsun.
Yalnız ben değil herkez.
Görünmesi istenilen resimler
Okunması gereken yazılar bu konuda toplansın ve benim işimde kolaylaşsın.

Herkese bir görev verin mesela Cihan bey ticaretin ne kadar kötü oldugu hakkinda bir yazi yazsin. (Ticaret hakkinda çok bildigi için) Bende miniklerin aldiktan sonra ne hale geldigi hakkinda bir yazi yazarim. bakimi zaten yaziyor sitede kopyalariz koyariz siteye varmi baska gönüllü bende bu konuyu yazarim diyenler. Isteyenler alttaki siraya kendilerini yazsinlar. Bu arada cihan bey sormadan sizide kattim eger yok çok is diyorsaniz bunu baska birisi yapabilir.

Cihan bey: Ticaret hakkinda.
Sevda (yani ben Biggrin) Yanlis bakimin sonuçlari.
bende de birkaç resim var (gerçi diğer siteden almıştım) bir işe yararsa ekleyebilirim.. ya da yapabileceğim birşey söylerseniz ben de yardımcı olabilirim..
Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7
Referans URL