Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Simdi Nasil Akvaryumum?
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2
Merhaba arkadaslar ben akvaryum aldim 100cm X 50cm akvaryumum 4 tane yaramazmi yaramaz kaplumbagim var buqün qetirdim...

Akvaryumumdakiler

ISITICI
Hava Motoru
Kaya ada
Sahte yesil ot
Kuru alan alti kum üstü ince PASPAS
Dis Filtre (Sera fil bioactive 250 )
[Resim: 2008-2-fil-ohne-UV.jpg]
UVP Lamba (Zoo med Basking spot lamp 60W)
[Resim: zoomed-basking-spot-lamp.jpg]

Kullandigim Yemler
[Resim: 01727_sera-raffy-baby-gran_100ml_dfnli.jpg][Resim: 01750_sera-raffy-i_250ml_dfnli.jpg][Resim: 1866_sera_raffy_p_futtersti_1.jpg][Resim: f8032fb9a9c88a3d86624d636eb54a2b.jpeg]

Kullandigim ilaclar
[Resim: Kucuk_deep_fix_reptivit.jpg][Resim: Kucuk_deep_kabuk_sertlestirici.jpg][Resim: sera-filter-biostart01.jpg]

Eksiklerimi Söylerseniz sevinirim en kisa zamanda akvaryumun son resimlerini ekliyecegim

Son Halleri
[Resim: iPhone002.jpg]
Resimler
[Resim: IMG_0780.jpg]
[Resim: IMG_0781.jpg]
[Resim: IMG_0792.jpg]
[Resim: IMG_0793.jpg]
[Resim: IMG_0794.jpg]
Hayırlı olsun öncelikle yeni akvaryumunuz, boyut olarak güzel bir yıl idare edecektir en az sizin ufaklıkları ancak daha sonra o bile yeterli gelmeyebilir.

Akvaryumda iç ya da dış filtre yok mu yoksa henüz mü almadınız? İç filtre zaten tek başına kesinlikle yetersiz kalır dış filtre şart bu yüzden o büyüklükteki bir akvaryum için, hatta iç ve dış filtreyi beraber kullanmanız daha da iyi olur filtrasyon açısından.

Kum almamanız iyi olmuş, şahsen taban malzemesi olarak kumu hiç tavsiye etmem, temizliği oldukça zordur, kaplumbağalarınızın her hareketinde kumun tuttuğu pislikler akvaryum içinde dağılır, bu da suyunuzun kolay kirlenmesine neden olur. Taban malzemesi olarak iri çakıllar kullanabilirsiniz, hem kumda olduğu gibi çakılları yutma riskleri de olmaz yeterince büyük olduğu için çakıllar, hem de temizlik kuma göre çok daha rahat olur. Hatta bence kuru alandaki kumu da kaldırıp oraya ıslak zemin paspası ya da banyo paspaslarına benzer bir şey koymanız hem kaplumbağalarınızı daha rahat ettirir hem de her kuru alana inip çıktıklarında ordaki kumun kaplumbağalarınızın ıslak olan vücuduna yapışmasını önler. Bulabilirseniz kuru alanda yassı iri taşlar da kullanabilirsiniz.

Su miktarını da mutlaka artırın o büyüklükte bir akvaryuma göre oldukça az bir su miktarı olmuş, ne kadar fazla su o kadar fazla yüzecek alan demek. Ayrıca su miktarı fazla olursa akvaryum suyunuz daha geç kirlenecektir. Az miktardaki su çok olana göre her zaman çok daha çabuk kirlenir.

Akvaryumunuz için bir de kapak yaptırabilirseniz çok iyi olur. Özellikle kış aylarında geceleri soğuduğundan üşütme riskleri artıyor akvaryumun üstü de açık olunca.

Bir fikir verebilme açısından faydam olmuştur umarım, eksiklerinizi de tamamlayarak en yakın zamanda akvaryumunuzu istediğiniz hale getirebilmeniz dileğiyle.
Evet çok güzel olmuş akvaryumun. Suyu artırıp bi dış iç filtre halıkaydırmaz ve çakıllar da olursa daha da iyi olur. Hayırlı olsun güle güle otursun kapluşcukların 7b8499a6
hayırlı olsun bencede su mikarını arttırmalısınız ve filtre, çakıl taşları daha sonra mükemmel bir akvaryumunuz olmuş olur 7b8499a6 bu arada şu resim boyutlarını ayarlamaya çalışsaydınız bakması daha kolay olurdu =))
Hayırlı olsun7b8499a6
arkadaşlar merhaba. bizim evde de yeni minik bir kaplumbagamiz var su an. yilbasi hediyesi olarak geldi. Nasil bir yerde beslemem gerektigini az cok anladim gibi. ama acaba parcalari tek tek marka ve fiyatlarıyla yazabilir misiniz mümkünse. simdiden cok saolun. kücük bir kapta bakioruz hayvancagiz hayata küsmeden ona bir yuva yapiim. grsmek üzere. haa bu arada adini da mürsel koyduk. BiggrinD titrer belki.
Fiyatlar çoğu yere göre değişmekte. Ayrıca üründen ürüne de fark ediyor. Aksesuar ve ekipman başlığında filtre, ısıtıcı gibi ürünler hakkında pek çok bilgi mevcut oraya bir göz atın, yararı olcaktır.

Ortalama olarak bir fiyat isterseniz tek kaplumbağanız varsa başlangıç için 50-60 litre bir akvaryum 40-60 tl (marka çok fark etmez), iç filtre 15 tl (atman), ısıtıcı 15-20 tl (atman), 2-3 çeşit yem 30-40 tl(sera ve tetra marka, ekstra olarak sanyu), vitamin 5-20 tl (beaphar, sera, yoksa deep fix ), kuru alan ısınma lambası taban malzemesi vb 10-20 tl diyebiliriz. Toplamda tam ekipmanlı bir akvaryum ile vitamini, yemi 120-150 tl civarı tutacaktır. Tabi rakam daha da değişebilir tercih ettiğiniz ürünlerin kalitesine göre.
Öncelikle verdiqiniz bilgiler icin cok tesekkür ederim su miktarini kuru alana kadar yükselttim sanki simdi daha cok yüzüyorlar ve mutlular beslenme hakkindada siteden baya bilgi topladim karides alicam yarin yem olarakmi alsam karides normal marketlerde satilandan alsam olurmu?

Kuru alani deqistircem ama kuru alana hic cikmiyorlar ben elimle koyduqum zaman hemen suya qeri atliyorlar 1 haftadir hic kuru alana cikmadilar nasil alistircam kuru alana
Örnek Filtre resimleri ve markalari söyleyebilirmisiniz ben yurt disindayim ona qöre alicamda
Tskler
İmkanınız varsa sera raffy-I ya da tetra gammarus alın açık karides yerine. Onlar açık satılanlara göre daha kaliteli oluyor.

Kuru alana alışamadıkları için çıkmıyorlar olabilir. Bunun yanında kuru alana çıkmayı kolaylaştıracak bir rampa, eğim yoksa ve kuru alan yeterince sıcak değilse de kuru alana çıkmazlar. Bu hususlara da dikkat etmeniz lazım.

Kaliteli bir marka isterseniz atman ve eheim i tavsiye ederim, yurt dışında buraya göre çok daha uygun fiyata bulabilirsiniz aynı ürünleri.
aragorn Nickli Kullanıcıdan Alıntı:İmkanınız varsa sera raffy-I ya da tetra gammarus alın açık karides yerine. Onlar açık satılanlara göre daha kaliteli oluyor.

Kuru alana alışamadıkları için çıkmıyorlar olabilir. Bunun yanında kuru alana çıkmayı kolaylaştıracak bir rampa, eğim yoksa ve kuru alan yeterince sıcak değilse de kuru alana çıkmazlar. Bu hususlara da dikkat etmeniz lazım.

Kaliteli bir marka isterseniz atman ve eheim i tavsiye ederim, yurt dışında buraya göre çok daha uygun fiyata bulabilirsiniz aynı ürünleri.

Bugün dis filtre aldim bana Sera Fil bioactive 250 Önerdiler bende bunu aldim sizce nasil

[Resim: 30601_sera-fil-bioactive_diep.jpg]

Ayrintili bilgi: http://www.sera.de/index.php?id=1060
Sayfa: 1 2
Referans URL