Evet, ısıtıcı eve bir geliyorum sallanır vaziyette.. Olmadı.. Kırılacak diye korkuyorum. Artık suyun dibine giren ısıtıcılardan alacağım köşeye dibe saklayacağım.. Hadeee... Şimdi de filtreyi ssöker yerinden ısıtıcıyı sökemeyinde.. Hoş.. Hep söküyor ya... Sonra acayip sesler gelmeye başlıyor..
benimkilerin yaramazlığı da akvaryuma diktiğim yemedikleri nadir bitkilerin köklerini kazmaları.. sürekl bitki kökleri suyun üzerinde..onlarda canlı sonuçta geri dikiyorum ama yazık oluyr bitkilerime (:
Kaplumbağa akvaryumunda canlı bitki denemeleri ne yazık ki hep bitkilerin talan edilmesi ile sonuçlanır, bitki konusunda ısrarcıysanız su mercimeği öneririm hem görsel açıdan hoş olur, hem sudaki temizlik döngüsüne az da olsa katkı sağlar bitki, hem de akvaryumlarında istedikleri zaman yiyebilecekleri faydalı bir bitkisel besin kaynağı olmuş olur aynı zamanda.
kaplumbağalar gerçekten çok yaramaz.benim balık ve kaplumbağa akvaryumum yan yana duruyor.geçen bir baktım kaplumbağalar camdan balıkları izliyor.yani arada cam olmasa düşünemiyorum olacakları.kaplumbağalar bazen kendi kolunu ısırıyor:)ben cama yem tutunca ağızlarını açıyorlar.yaramazlıkları saymakla bitmez.ama ben onları çok seviyorum