Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: elma salyangozlarımın ilginç görüntüleri
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
[i]üreme anı olarak düşündüğüm an bu.. her ne kadr emin olmasam da antenlerini o kadar uzatmaları onu gösteriyormuş.
http://img62.imageshack.us/img62/2115/dscf9213.jpg[/img]

bu da ilk zamanlar kaplumbağamla aynı akvaryumdalarken kapluşcağızıma saldırdıkları an 7b8499a6
http://img11.imageshack.us/img11/3680/dscf9209w.jpg[/img]
bu da ööle akvaryumumun eski hali Biggrin şimdi o bitkilerin hepsi kaplumcuklar tarafından öğütüldü.
http://img706.imageshack.us/img706/7307/dscf9211.jpg[/img]
Gerçekten ilginç görüntüler.Kaplumbağaya saldıracak kadar cesaretli olmaları da garip (: Bitkiler de ilgimi çekti, zamanım olsa sadece canlı bitkilere özgü bir akvaryum ayırıp teraryum benzeri bir ortam yapmayı isterdim, özellikle yabancı ülkelerde çok başarılı örnekler var bu konuda.
ikinci kare banada çok ilginç geldi kaplumbağaya saldıran bir elma salyangozu 7b8499a6 evet aragorn bende sitelerde çok görüyorum, en son yabancı bi hobi sitesinde dolaşırken dev bir teraryum gördüm kayalar dev bitkiler suyu dalgalandıran hava taşı fln vardı sonradan dikkatli incelediğimde içinde yüzen bi canlı göremedim, meğersem sırf su bitkileri beslemek için hazırlanan bir akvaryummuş, o hava taşınada yakın olan su bitkileri akıntıyı seven bitki türleri daha uzak olanlar ise durgun suyu seven bitkiler oldukları içinmiş.. içinde hiç yüzen birşey olmamasına rağmen görkmei izlettirirdi öyle bir akvaryumu sanırım 7b8499a6
Türkiye'de o tarz bir çalışma yapan olsa koskoca akvaryumun var ama içi boş diye dalga geçer görenler (:
Evet hatta bazı örneklerde yapay çağlayanlardan, sis efektlerine kadar sanki bildiğiniz gerçek bir orman izlenimi uyandıran dekorasyonlar var. Hatta kara olan kısımlarda doğal toprak kullanarak karasal bitkiler bile yetiştiriyorlar su bitkilerinin yanında. Çok hoş ve görselliği oldukça tatmin edici olan bir çalışma türü gerçekten.
kesinlikle haklısın insan onu izlerken kendini egzotik bir yerde zannedip huzur buluyordur eminim.. ama burda öyle birşey olsa kesin ama kesinn derlerdi bu ne niye boş içine bi kaç balık at bari fln diye Biggrin malum yurdum insanı ..
tabi siz bitkilerimin eski halini görüp öyle düşünüyorsunuz 7b8499a6 şu an akvaryumumda sdece bitki kökleri kaldı7b8499a6 kaplumbağanın yaşadığının içindekiler zaten yem oldu gitti diğereri de salyangozların üzerine asılmaları ve ağırlıklarını bitkilerin tartamaması sonucu kırıldılar7b8499a6 kırılan parçalar yine kendni kaplumbağa yemi olarak buldular.. bu arada yediriyorum ama e bitkisi olduğunu da bilmiyorum su bitkileri zararsızdır diye düşündm ama..
bunları duyduktan sonra bitki alıp kaplumbağalarımın içine koyma hevesimden tamamen vazgeçtim 7b8499a6 ki benimkiler artık maşallah bitki neysede elimle kayalarını düzeltmeye kalktığımda bile elimi çekiştiriyorlar Biggrin
bende artık vazgeçtim zaten.. bitkiyi tamamen bitirmeleri 4-5 günlerini alıyor. bitkinin kökünü 3 liaradan hesapladığımızda bir süre sonra su bitkisi yerine marul koymayı terci ediyorum. marul yaprağı dkiyorum zaten ne diktiğimi umursamadan yiiyorlar görüntü de çok değişmiyor açıkçası Biggrin
görsellik artık hayal zaten kaplumbağalar büyüdükçe daha hırpani oluyorlar akvaryumu temizlerim herşeyi düzenlerim sadece bir kaç saat görselin keyfini çıkartırım sonra herşey darma duman Biggrin zaten sağlık öncelikli, görsellik varsın olmasın 7b8499a6
Salyangozlarina bayildiiim. Benimde var kocaman oldular leyla 13 cm olan bakmiyor ama diger minikler yemeye çalisiyor pek basarili olamiyorlar. Salyangozlarda pek bir açik gözlü bir yere hizli varmak istediklerinde leylanin sirtina biniyorlar vardiklarina kendilerini birakiyorlar. Bu saatten sonra bineklikte yapiyor zavalli. Görselligi ben basarabiliyorum açikcasi tamam hersey ilk koydugum gibi durmuyor ama düzenli bazen kendileri bitkilerin yerini degistiriyorlar hatta mango kökünü bile :S küçücük boylariyla onu ben bile zor kaldiriyorum, ama hersey yolunda bir dagittiklarini göreyim kizarim Tongue
Referans URL