Öncelikle merhaba 4-5 gün önce kardeşime su kaplumbağası aldım ilk günlerde bir sorun yoktu ama 2-3 gündür çok ağır hareket ediyor.Plastik kapta besliyoruz.Yem olarak sanyu kullanıyorum.Bu yemler parçalanarak mı verilecek?
Başka bi sorumda suda yan yüzüyor ve ağır hareket ediyor kaplumbağam hasta mı?Mavi damladan kullanıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum...
öncelikle hosgeldiniz.
Sorulariniz bir çok kez forumda soruldu arama yaparak sorulariniza cevap bulabilirsiniz.
Kaplumbağanızda sürekli karada kalma, yem yememe, alk kabukta pembelik sürekli ağzını açma ya da nefes alırken ses çıkarma gibi şeyler de var mı? Yemi parçalamanıza gerek yok...
Kırmızılık yok hırıltıda yok ama elime alınca ayaklarını topluyo ve karada duruyo suda da yan yüzüyor
Sorunu ne olabilir ve çözümü?
çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşir ve akvaryuma geçme fırsatınız olur
4-5 gun önce demişsiniz.Daha size alışmaya çalışıyor.O yüzden ayaklarını kapatıyor.Size alışması,yeni evine alışması uzun sürebilir...
alışma süreci olduğu belirtilmiş bunun dışında plastik kapta besleyerek hayvanın psikolojisiyle oynarsınız.en kısa zamanda güzel bir akvaryum yapın lütfen.
En kısa zamanda akvaryum ve diğer gerekli ekipmanları almanız şart onun sağlığı için. Yoksa üşütüp hastalanabilir, şu an bahsettiğiniz belirtilerden başka belirtiler yoksa net bir şey diyemeyiz hasta olup olmadığı hakkında. Akvaryuma geçtiğinizde 1 hafta içinde düzelmezse durumu o zaman hastalıktan şühpelenebilir. Şu an plastik kapta su da soğuk olduğu için metabolizması yavaşlar ve hareketsizleşir, bu süre daha da artarsa hastalanadabilir ne yazık ki.
Akvaryum şart. Plastik kapta en fazla 6 ay yaşayabiliyorlar.. İstisnalar hariç ki onlar da büyüyemiyor. Hem mantar hem de akciğer enfeksiyonu riski o kaplarda yüksek
Arkadaşlarıma katılıyorum.Elinizden geleni en hızlı şekilde yapmalısınız o kaplar iyi değil.