3 kaplumbağamıda çokçok seviyorum.Aslında 7 taneydiler.Biri ters dönerek öldü.Diğeri kış uykusunda öldü ve diğer 2 side kabuk yumuşamasından öldü.

Şimdi ise bana kalan 3 tane kaplumbağa.Kokoş ve Küçümen 3 yaşına giricekler.Ödlek ise daha 1 yaşına girmedi

Merhaba.
Öncelikle foruma hoşgeldiniz.Umarım forumda güzel vakit geçirirsiniz.
7 Tane kaplumbagaya nasıl bir ortamda bakıyordunuz ?
Kaplumbagaları kış uykusuna yatırmak çok tehlıkelıdır.Su sıcaklıgı 15 derecenin altına düşerse kış uykusuna yatmaya hazırlanırlar.Bu soğuklukta bir sudamı beslıyordunuz ?
Kaplumbağalarıma özel akvaryum yaptırdım.Isıtıcısı + UV ışını yayan florasan da aldım motoruda var.kış uykusunuda yatan kaplumbağam aldığımdada öyleydi.Suları hiçbizaman 15 derece nin altında olmadı.Ama o kaplumbağayı birtürlü uyandıramadım.Arada uyanıyo yem yemeden yine 1 hafta filan hiç kıpırdamıyodu.En sonunda akvaryumu temizlemek için ayrı bi kaba aldığımda ölmüştü :/
Hoşgeldiniz
Ölen kaplumbagalarınz için üzüldüğümü belirtmek isterim

dilerim diğer kaplumbagalarınız uzun bir yaşam geçirir..
Teşekkürler

Şuan için benimde tek dileğim o. Kokoşda kabuk yumuşaması var bütün forumlara bakıyorum bi çözüm bulmak için hepsini tektek uyguluyorum dün veterinere götürdüm ama veteriner kapalıydı bakalım artık bugüün götürücem.İnşallah iyileşir

Kabuk yumusamasını engellemek için bol bol güneşe çıkartın,vitamin verin gaga taşı kullanın

Gaga taşını aldımda onu nasıl kullanıcam bilmiyorum :/
Suyun içine koyabilirsiniz kalsiym vermesi için

Evet.Suyun içine koyun.O biraz sonra erir.Kaplumbaganız yiyecektir zaten onu

Bunlarda Bizzat kendileri

İlk başdaki Kokoş
Ortadaki Ödlek
En sondakide Küçümen
Tamam ozaman öyle yapıyım