'n Temel "" Adlı projem için çözülmesi gerekn bir soru var da. İki dakika karaladım. Cevabı söyler ve nedenini açıklarsanız sevinirim.
Tabii ki çıkabilir.Kaplumbaga kara hizasına gelene kadar yüzer daha sonra ellerinden destek alarak karaya çıkar

Su 3-4 cm aşşağıda olsa bile karaya tırmanır ve yine çıkar
Aha işte bu duymak istediğim bir cevaptı çok teşekkürler. Bak sistemi bunun üzerine kurucam eminsin umarım.
Rica ederim.Ben emimin sen kaplumbaganı bir kaba koy suyu ağzına kadar doldur bak bakalım çıkabiliyormu

Projenin deneyinide yapmış olursun böylece
Tamam, hemen deneyip geliyorum.. x))
Kendini izlemekten suyun üstüne çıkamadı ki. Farklı şartlarda bir daha denerim. Birşey daha sormak istiyorum. Hani o aradaki diklik vardı ya.Hiçbir şekilde tırnaklarını kullanamayacağı maddeden yapıldı.

Plastik

belki o tırmanmayı kolaylastırabilirm.
Bir sorum daha var. Sen de teraryum var mı ona göre sana soruyum ?
Teraryum yok malesef

Plastik olsa bile su, karaya kadar ulaşırsa ellerini uzatır çıkar
Dediğim gibi herhangi bir nedenden ( kendini görmeye bayılıyor) dolayı aksadı bu deney

Ama diğer sorum şu. Ne zaman suya gireceğini ne zaman karaya çıkacağını kendisi sezebilir mi ?
Sizce? kendi sezgisiyle haraket etmiyor dışardan bir kuvvet mi gelip suya ittiriyor canı isteyince karaya çıkartıyor

Kurulanmak isteyince karaya çıkıyor yüzmek isteyince suya iniyor

Kurduğum sistemin ağırlığı herzamankinin tersine su ağırlıklı olmayacak. Biraz su biraz kara gibi düşünün. Ama dışarısı için yine cam var. kara ve su içinde gidip gelicek kaplumbağa. bu sebepten dolayı sormuştum. Sudan çıktı yürüdü karada geri dönemedi böyle bir durum olmaması icin sordum.
Ben tam anlayamadım sizin projenizi neyse umarım başarılı olursunuz