Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: suları
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2
selam arkadaslar..

benim bir sorunum var sizlere danısayım dedim..sularını ben bekletilmiş olarak değilde direk dolduruyorum sizce bir problem olur mu ?
Musluk suyu sert sudur, bu da kaplumbagalarınız için zararlıdır dinlendirilmiş veya içme suyu kullanın 7b8499a6
:s zor olucak.. sağolun
Sularını değiştirmeden önce kullanacağnz suyu bir kapta bekletin 1-2 gün o kadar da zor değil 7b8499a6
öyle fakat annem işte verir mi bana kovasını :-))
Biggrin Biggrin Biggrin
Kova değil ya hani 5 litrelik bidonlar var ya onlara doldur kalsın öyle.Ben akvaryumun suyunu değiştireceğim zaman vardı dinlenmiş su bidonda.Şimdi suyu akvaryuma koyduktan sonra dinlenmiş su yetmiyor tabi diğer yarısınıda dinlememiş koyuyorum.Sonra dolduruyorum bir daha 1 ay sonra akvaryumun suyunu değiştirene kadar duruyor o su işte dinleniyor (:

Edit zencefil:Lütfen imla işaretlerini düzgün kullanalım.
Bende istiridye gibi normal su döküyorum hiç bir şey olmuyor maşallah Biggrin tabi şimdi kötü örnek olmak istemiyorum.Sonuçta her kapluş aynı tepkiyi vermiyor.Belki başkasınınki olsa hastalanırdı.O yüzden dikkat etmek gerek ben ama normal su döküyorum hala.

Edit zencefil:Lütfen Türkçemizi düzgün kullanalım, kısaltma yapmayalım.
Bende suyu sıcak bölümden alıyorum.Biraz bekletiyorum 10 15dk kadar öyle koyuyorum.Ama suyun kaynar olup olmadığını termometreyle kontrol ediyorum.

Edit zencefil:Lütfen kısaltma kullanmayalım.
ben akvaryuma suyu koyduktan ve herşeyi düzelttikten sonra ısıtcıyla filtrenin fişini takıyorum ve mavi dezenfektenden bir damla birde deep fix in aquantanından 2 damla damlatıyorum akvaryuma (üzerinde yazan talimata göre) sonrada bir 3-4 saat öyle boş kalıyor akvaryum dinleniyor sonra koyuyorum kapluşu akvaryuma (;
Sayfa: 1 2
Referans URL