Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: 1 tane kaplumbağa yaşar mı ???
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2
ben kaplumbağa mı 3 gün önce aldım ama 1 tane aldım yaşar mı acaba bu kaplumbağa???
Yaşarlar 7b8499a6 Kaplumbagalar sosyal değiller bu yüzden tek yaşayabilirler
benimde tek kaplumbağam (: ve 11 aydır benimle ağustosta 1 yıl olacak sizede kaplumbağanızla uzun yıllar dilerim (; hayırlı olsun umarım iyi bakarsınız (:
Benim kaplumbağam 2 yıldır sadece benimle yaşıyor arkadaşı yok. Problem olmaz.. Zaten arkadaşı olsa bile ondan çok sizin üstünüze düşer civciv gibi arkadaşı olunca sizden kaçmaya başlamaz. Arkadaşını sadece güneşlenirken daha yüksekte kalabilmek için kullanır üstüne çıkarak.. Sürekli yem kavgası yapar. Biri büyükse küçüğü ölüm seviyesine bile getirebilirler... Kuru yer ve yem kavgası kaçınılmaz oluyor onlarda. Özellikle biri erkek biri dişi ya da ikisi de erkekse ayırmak zaruri hale gelir bir süre sonra. O yüzden siz doğru yodasınız almayın.. Ben çok beğendiğim farklı cins bir kaplumbağaya aşık oldum petshopta ama alamadım çünkü benim koca oğlanın ona göstereceği eziyetten, gazaptan korktum... Ufağa işkence yapsın istemedim.. Komşunun miniğini eve getirdiğimizde hayvancağızı elinden zor kurtarmıştık elini ayağını kuyruğunu ısırıyordu. Ufaklık korkudan kuru alana sindi. Bazı kaplumbağalar miniklerin kafasını bile ısırıyormuş.. Ölen kaplumbağalar varmış bu yüzden.
benim kaplumbağam da tek.arkadaş almak istiyordum ama büyüdüğünde 2 dev kaplumbağaya bakmak zor olur diye düşündüm.almadım.
Tek kalsın diğer eşle anlaşamayabilir.
bence de.kavga ederlerse ben herzaman ayıramayabilirim.hiç bir hayvanın zarar görmesini istemem.
Tek kalması daha iyi çünkü bir birleriyle kavga edebiliyorlar.Bu kavgalar ölüme kadar gidiyor.
İlerde daha büyük bir akvaryum alabilirseniz 1 tane daha almayı öneririm tekte yaşayabilirler ama sizbilirsiniz. Biggrin
büyük akvaryum birkaç yıl sonra anca..alınca düşünürümBiggrin
Sayfa: 1 2
Referans URL