arkadaslar 2 tane bebek su kaplumbağası var kırmızı yanaklı olan dişi sarı yanaklıyı belirleyemedim erkek gibime geliyor ama kloakası dişininki gibi kuyruk köküne yakın değil yani kuyruk bitimine kadardada değil bir yani kloakayı bulamadım lütfen yardım
Başlıkta yardım,acil gibi kelimeler kullanmak yasaktır/tubidik
en az kaç yaşında belli olur ?
ergenliğe kaç yasında giriyorlar
yavrular yok yani bilginiz varsa kabuk dökmesiyle yaşını hesaplamanın ondan sordum yinede sağol
Mesajlarımızda kısaltma kullanmayalım/tubidik
yaşını net olarak yumurtadan çıkış tarihini bilmeden hesaplamak mümkün değil.. büyüklüğüne göre de sadece yaklaşık olarak hesaplanabilir. çünkü büyüme, bakıldığı ortama beslenmesine, yaşam alanına vb pek çok şeye bağlı olarak değişebiliyor. 1 -1,5 yaşlarında 8-9cm kaplumbağa olabileceği gibi 5yaşında 6-7 cm de olabilmekte .. cinsiyetini de yaklaşık 8-10cm büyüklüğe ulaştıklarında özellikle ön tırnaklarından anlayabilirsiniz. erkeklerin dişilere göre bariz oranda daha uzun olur ön tırnakları.. umarım yardımcı olabilmişimdir..
anladımda 5 yasında neden küçük

5 6 cm
eğer bakım şartları beslenmesi vb. iyi olmazsa yaşı büyük de olsa ufak kalabilir. bunu anlatmak için demiştim sadece

benim sorunumda zaten ergenlikteki yaşı her canlı belirli yaşta ergenliğe girer kaplumbağlar kaç yaşında girer ergenliğe
Mesajlarımızda kısaltma kullanmayalım/tubidik
ergenliğe yaklaşık 5-7 yaşlarında ulaşıyolar..