arkadaslar kaplumbağamın kabuğunun ortasında yani kemik bölümünde beyazlık var büyümeye işaretmi fanusta beslerken yoktu
beyazlık derken? suyun dışında mı oluyor sadece yoksa hep mi var? hafif yumuşak bir beyazlama mı? resim koyabilirseniz daha iyi yardımcı olabilirz.. mantarda olabilir kullandığınız suyun içindeki klor kabuğun tepe kısmında birikip kabuğu kuruduğunda beyazlık olarak da kalmış olabilir kabuk değiştirme işareti de olabilir..
bende onu merak ediyorum mantar olsa bütün kabukta olurdu sadece kabuğunun kemik bölgesinde beyazlık hep duruyor heralde kabuk değiştiricek
ve kabuğuda çok büyüdü ısıtıcı+filtre+akvaryum ortamında
mantar sadece lokal olarak da görülebilir kabukta.. yani illa her yerinde olcak diyemeyiz mantarda biraz daha yumuşak olur beyazlık ve hafif pamuksu yapıda olur.. kabuk değiştireceğinin işareti de olabilir tabi.. ama net bişey diyemeyiz şimdilik..
hafif beyazlık var sadece
çok merak ediyorum arkadaslar fotoğraf makinası olsa resimde çekerdim
mantar olabileceğini sanmıyorum benim kaplumbağamda da vardı ama büyüdükçe kayboldu.Tam olarak beyazlık değil sanırım bahsettiğiniz şey şeffaf bir beyazlık galiba.Yinede fotografları olursa daha cok yardım edilebilir ;)
tam olarak bilmiyorum ama mantar olduğunu sanmıyorum,aynen büyümeyle ilgili olabilir benim kaplumbağamda sorun olmadı :shy: