Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Çok kolay ve dayanıklı bir kuru alan
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2 3 4
Son 15 gündür bu tarz bir kuru alan sistemi için düşünmekteydim.Sonunda dün aklıma birkaç fikir geldi.Bende hemen nalbura gidip yeteri uzunlukta birazca kalın paslanmaz bir tel, bir milyoncudan bir poşet vantuz aldım.Evdeki müzik cd lerimden birini(hatta ikisini çünkü ilki teli büküp düzenlerken kırıldı ama helal tospişe 7b8499a6...) dikkatli bir şekilde düzeltip teli önce cd kabının bir tarafındaki delikten geçirdim sonra büküp cd kabının altında u harfi benzeri şekil verdim.Tabiki bu teli 2 vantuzla kabın altına tutturdum ki kaymasın.Sonrasında yine teli cd kabının diğer ucundaki delikten geçirip paludaryum boyu ve su yüksekliğine göre uzunluğunu ayarlayıp pense yardımıyla fazlalıklarını kestim.Kalın tel kullandım çünkü incelere göre bükmesi zor olmasına karşı kuru alanı istediğim ayarda ve eğimde tutabiliyor.Tellerin üst kısmını vantuzların pilastik parçalarının geçtiği yerden geçirdim ve böylece hem vantuzlar cama yapışıp ağırlık bindiğinde kopmadan duruyor hemde bu tel uçlarını iterek ceya çekerek kuru alanın eğimini ve boyunu istediğim gibi ayarlıyabiliyorum.Bu arada teli cd kapağının iki ucundaki küçük deliklerden zarar vermeden geçirmek imkansız gibi dolayısıyla kırıldılar ama bu sorun olmadı çünkü kalın tel kullandığımdan kuru yer sabit duruyor zaten
cok başarılı bir sistem eline sağlık
Tel alıp deyeyeceğim bayrama kadar yetişmesi lazım hem sağlamlık hem göze hoş görünmesi açısından. Sonuçta eve bücürler gelecek düşürürler falan...
ben de ilk böyle bir şey hayal etmiş ama becerememiştim. cok basarılı olmus sizinki tebrikler 7b8499a6

Edit vamp_betl:Lütfen Türkçemize özen gösterelim.
kuru alanınız çok güzel olmuş ama akvaryum çok dağınık :S
Dağınık?7b8499a6
Yani filtreniz.ısıtıcınız falan uygunsuz konmuş demek istiyor galibaBiggrin Gerçekten kapluşunuz yerde yürüyebiliyor mu? Zaten büyük bir alanı filtre kaplamış7b8499a6
Evet filtrem biraz büyük ama son derece memnunum gayet güzel çalışıyor ayrıca uzun saatler boyunca açmama da gerek kalmıyor.Fotoğrafı direk karşıdan çektiğim için ne paludaryumun genişliği ne de değişik taşlarla kaplı tospiş için yeterli gezinme alanı olan taban net olarak belli oluyor.tekrar değişik bir açıdan çekince buraya yüklerim.
Sanırım kuru alanı duvardan duvara halı ile kaplamışsınız 7b8499a6

Halı hemli ve ıslak ortamda çok iyi bakteri üretir. Kötü bir koku oluşmasına neden olur. Konfor bazen iyi sonuçlar vermez 7b8499a6
yok zaten kaldırdım onu 7b8499a6
Sayfa: 1 2 3 4
Referans URL