Beslenme: Gelişimlerinin doğru tamamlanmasına yardımcı olabilmek adına bol bol protein ağırlıklı beslenmelidir.Tabii bunun yanında da yediği kadar da sebze yemesine önem verilmelidir.Her gün kafası kadar yem verilmelidir.
Güneşlenme: Küçükken özellikle kabuk ve kemik gelişime katkı amaçlı uzun süre direkt olarak güneşlenmesine yardımcı olunmalıdır.Güneşlenmek özellikle ergenliğe girişte yaşanan kabuk beyazlanmasına birebir gelir.
Sıcaklıklar:Suyun sıcaklığı 26-29 C derece arasında olmalıdır.Tavsiye edilen sıcaklık 28 C derecedir.Kuru alanın sıcaklığı 30-33 C derece arasında olmalıdır.Tavsiye edilen sıcaklık 32 C derecedir.
Not:Yazıya eklemeler yapılacaktır.
Önbellek,Tarçın~
Keşke alsaymısım

bana kalırsa bebek kaplumbagaları eger uvb lamba almayacaksak bahar aylarında yaza dogru almak en iyisi. hem direk güneşlendirebilir hem de en hassas dönemlerinde soğuğa maruz kalmalarını (en azından ısıtıcımız varsa da su dışında) engelleyebiliriz. kışa doğru da artık bakım konusunda uzmanlaşan kaplumbağa sahibi biraz büyüyüp ortamına uyum sağlamış kaplumbağasını daha rahat ve daha saglıklı besleyebilir : )
selam arkadaşlarım benim 2 tane bebiş kaplumbagam var 2 aydan beri beraberiz yemlerini ilk başta düzenli bir şekilde yemiyorlardı ama artık düzeldi ama hiç dışkıları yok akvaryumun içinde dışkılamıyorlar mı yoksa kabız falan mı oldular ?
Tanya,onların dışkılarını nasıl göreceksiniz

Kayanın arkasına,Bitkiniz varsa onun içerisinde biyerlerde vardır muhakkak.Yani onların dışkılarını görmek zordur zaten hele bide küçükse.Merak etme onlar birtürlü işlerini hallediyorlardır

selam arkadaşlar,yem konusunda sorum olcak sizlere.kafası kadar yem verme olayı yani sadece günde bir keremi beslemeliyim
dün hamsi verdim kapluşlara yediler

gezgin, kaplumbagaları günde bir kere degil bir kac kere besleyebilirsiniz elbette. fakat gün içerisinde toplam olarak verdiginiz yem miktarı kafasının hacmini aşmamalı. ne şekilde besleyeceginiz sizin programınıza kalmıs : ) örnegin aksam 8 gibi stik yem verip öğlenleri yiyebilecegi taze meyve sebzelerden verebilirsiniz.
tanya, forumda pek canlı yem tavsiye edilmiyor, özellikle de bebek kaplumbagalara. hamsiyi nasıl verdiğiniz önemli bir konu tabi. kızartmasından mı yedirdiniz bugulamasından mı yoksa çig mi

[yalnız yazarken benim bile canım hamsi cekti

oLsa da yesek

]
ciğ verdim küçük parcalar halinde löpür löpür yediler

genelde büyük olan daha iştahlı elimdende yiyiyo ama küçüğü yemiyo

şimdi balkonda güneşleniyolar

Çiğ tatlı su balıkları verilebilir ama tuzlu su balıkları verilmemelidir.İçerdiği tuz kaplumbağaların böbreğine zarar verebilir , çünkü bizimkiler tatlı sularda yaşıyorlar.
Ayrıca pişmiş bir yiyecek olmadığından içerisinde parazit olabilir , vermemek daha güvenli olacaktır.