arkadaşlar, bir türlü çözemediğim bir sorunum var,
su çok hızlı bir şekilde bulanıklaşıyor ve üzeri yağ tabakası birikmiş gibi
oluyor. filtrede sorun yok çünkü ne var ne yoksa çekiyor. kayada sorun var diye düşündüm ama onuda su yüzeyine çıkarmama rağmen aynı sorun devam ediyor, suyu daha 2 gün önce değiştirdim ama yine aynısı oldu. kaplumbağalarım bu durumdan rahatsız olmuyor ama sebebini çok merak ediyorum. yardımcı olursanız sevinirim...
bende de aynı sorun oluyo seratoxivec ve dezenfektan kullanmama rağmen bikaç gün sonra su bi miktar bulanık oluyo. Üstelik kaynatılıp dinlendirilmiş su da kullanıyorum.
bende dezenfektan kullanıyorum metilen mavisi , ama anlamadım gitti... zaman geçtikçe o kadar bulanıyor ki kapluşları göremiyorum

2 haftada bir su değiştirmekten yoruldum.
Ya ben her hafta değiştiriyordum. Daha güçlü bir filtre aldım. Belki aynı sorunu bir daha yaşamam diye. bir kaç gündür kullanıyorum ama yine de bulanıklaşmaya başladı su.
Bir kaç tavsiyem olacak.
1) Yemi elinizle tek tek verin ve su üzerinde yemlerin yüzmesine izin vermeyin. İçindeki vitaminler su üzerine yayılıyor. Bazı kesme şekerlerde çaya atılınca üzerinde yağ bırakır. Yemlerin içeriklerinde yağ ve suda çözünen vitaminler olduğu için bu yağlar suyun üzerine çıkıyor.
2) Vitaminle ıslattığınız yemleri mümkünse kaplumbağalarınızı ayrı bir kabın içine alıp (tabi kaplumbağalarınızın su içerisinde olmasına dikkat edin kuru alanda yem yiyemezler) orada verin.
3) Filitrenizin su çıkışını su üzerine doğru verin ve mümkünse su üzerinden dökülmesini sağlayın. Dolayısı ile sudan hafif olan bu yağlar suya karışacak ve filitre tarafından temizlenecektir.
Bu sorun bendede var. Musluk suyundaki kireçten kaynaklandığını düşünüyorum..
Suyu koyduktan 5-6 gün sonra bulanıyor bembeyaz oluyor suyun içi kaplumbagaları zor görüyorum.. İçme suyu kullanmak bu sorunu çözebilir ama oda sağlam bi masraf çıkartır her ay

Musluk suyu ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ankara'daki su İstanbul'dan daha kireçli. Ben bir dönem tamamen içme suyu koyuyordum gene oluyordu. Su üzerinde olan hareketi arttırınca sorun azaldı.
filtre çıkışını suyun üzerine vermek bulanıklaşma sorununu çözdümü ?
Su üzerindeki yağlanmayı çok azalttı. Ayrıca su değişikliği yaparken tamamını değil haftada bir kere ve en fazla yarısını değiştiriyorum. Filitreyi aynı zamanda yıkıyorum. Su değişikliği yaptığımda mavi ilaçtan koyup filitreyi çalıştırmıyorum 1 saat kadar. Sonra filitreyi çalıştırıyorum. Mavi ilaç bakterileri öldürüyor. Filitre çalışırsa etkisi çok azalıyor.
filtreyi su yüzeyine çıkarmayı deneyeceğim. çünkü içme suyu koyuyorum suda olan kireçten kaynaklandığını sanmıyorum. yemlere de zaten vitamin koyduğumda dışarı çıkarıyorum kaplumbağaları su da yemiyorlar. en son çare filtreyi su yüzeyine çıkarmak sanırım, teşekkürler