Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Atatürk Hikayeleri "ALMAN PROFESÖR"
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sene 1938, 10 Kasım..İstanbul Üniversitesinde saat 9'u 5 geçenin meşum haberi duyulmuş... Bir Alman profesör var, hukuk fakültesinde, o da duymuş, şaşırmış. Derse girsin mi girmesin mi..Bir türlü karar veremiyor. O sırada aklına rektöre müracaat etmek geliyor.Kalkmış yanına gitmiş. Aralarında şu konuşma geçmiş:"Efendim, tereddüt ediyorum. Acaba ne yapsam?""Sizde böyle büyük bir adam ölünce ne yaparlarsa onu yapın"İşte o zaman Alman profesör kullarını iki yana sarkıtarak:"Bizde hiç bu kadar büyük bir adam ölmedi ki" demiş...www.ozel-buro.com,dan alıntı yapılmıştır
O büyüklüğü bir de biz anlasak.
Değil mi ama? Ata'nın değerini herkes anlamış bir biz varız anlayamayıp da kalan... Onu anladığını sananlar bile anlayamaz belki... Onu anlamak için onun gibi yaşamaya, onun gibi düşünmeye çalışmak gerekir... Onu her yönüyle örnek almak gerekir.... O büyük insan anlatılmaz, yaşanır...
Yaââaaaaaaaaaa...
katılıyorum...
Ama bence eğer Atatürk olsaydı dersine gir derdi profesöre 7b8499a6
Bence Alman bir profesör bile bunu yapıyorsa herkes düşünmeli.Ata'mızın büyüklüğünü herkes anlamış.
Şimde o büyük adamın kurduğu ülke ne hale geldi bazı insanlar İstiklal marşını bile bilmiyor.
Referans URL