Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Temizlik İçin gerekenler
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2
Kaplumbağa akvaryumu suyu her hafta değiştirilmelidir.
Dip temizliği yapılmalıdır.
Her ay dış filtre temizliği
Her haftada iç filtre temizliği yapılmalıdır.
Onun dışında kapluşların kabuğunu bir diş fırçası yardımıyla haftada 1 temizlenmelidir.

Önbellek,Byteorist
teşekürler
Rica ederim.
Önbellekten yazımı buldugun içinde tşk.
Rica ederim.
bu dediklerinizin hepsini 2 haftada yapsak ne olur =?

Edit tubidik: Mesajlarda msn dili kullanmak yasaktır.
ne kadar zamanda yapılcağı akavryumunuzun büyüklüğüne kaplumbağalarınızın yaşına ve sayısına verdiğiniz yeme kullandığınız temizlik ekipmanlarına(iç,dış filtre) düzenli olarak yaptığınız bir miktar su değişimine vb. şeylere göre değişebilmekte.. bu yüzden suda bariz bir kirlenme rahatsz edici bir durum oluşmuyorsa 2-3 haftada hatta daha da uzun zamanda bir temizlik yapabilirsiniz sorun oluşturmaycaktır yani 7b8499a6 hatta çok sık su değiştirmek sudaki minerallerin ve yaralı bakterilerin kaybolmasına yol açtığı için zararlı olabilmekte..
ya ben ne yaptıysam akvaryum suyunun kokusundan kurtulamıyorum.çok kötü kokuyor.sizce ne yapmalıyım?
su miktarı ne kadar azsa su da o kadar çabuk ve kolay kirlenir. akvaryumu büyüttüğünüzde sorun azalacaktır. iyi bir iç filtre ile periyodik su değişimleri ve dip çekimi ile uygun bir temizlik yapılabilir ama akvaryum küçükse yine de kirlenme çok hızlı ve kolay olacaktır
iç ve dis filtre abartili degilmi. Bence akvaryumun alabilecegi litrenin 3 katini filtreliyen bir dis filtre zaten yeterli olacaktir. Birde dis filtreler var akvaryumun kokusunu çekiyor ondan alinabilir kokuyu gidermek için.
bende akvaryumdaki su miktarının 7-8 katı fazla kapasitede bir iç filtre ile 4 katı kapasiteli bir dış filtre var ikisini beraber kullanıyorum ve sık temizlik yapmama rağmen herhangi bir koku ya da suda bulanma olmuyor. bence ikisini beraber kullanmanın oldukça fazla faydası oluyor.
Sayfa: 1 2
Referans URL