Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kuru Alan hakkında bir soru
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2 3
Boş plastik Cd kabını akvaryum camına akvaryum silikonuyla yapıştırmak sağlıklı ve sağlam olurmu acaba ? Camcı bulamıyorum uygun boyutta cam kestirmek için. Akvaryum silikonum var, kuru alan yapıcam asma kat şeklinde, teller ve vantuzlar kullanmak istemiyorum.
evet olur tabi ki.. eğer cd kabının boyutları da tam akvaryumun enine göreyse ve eğim konusunu da ayarlayabiliyorsanız gayet güzel bir fikir
Eğer silikonla yapıştırmak istiyorsan sana tavsiyem cam kullan. Cd kabı kırılabilir değiştirmesi zor olur akvaryum camında iz kalmasın sonra. Forumdan tanıdığım kadarı ile biraz takıntılısın benim gibi sonra ikide bir camdaki o iz seni rahatsız eder.
Ben plastiğin cama sağlam bi şekilde yapışıp yapışmicağı konusnda tereddüt etmiştim ama sanırım sorun olmicak yapışma konusunda. Ayrıca Zekeriya bey dediğiniz gibi aşırı derecede takıntıları olan bir insanım iyi gözlemlemişsiniz gercekten Biggrin
Ama bu akvaryum 50cm lik ufak bişey oldugu için geçici bir yuva olarak görüyorum dolayısıyla camda iz olsa bile rahatsızlığım çok uzun sürmeyecektir çünkü önümüzdeki sene büyük en az 1 metrelik bir akvaryum alıcam.. O yüzden şimdi sağlam bi kuru alanla bu süreyi geçirmek istiyorum vantuzlarla tellerle uğraşmak zor geliyor ve pek sağlam görünmüyor, camcıda yok buralarda, o yüzden cd kabını halı kaymazıyla kaplayıp bi köşeye silikonla yapıştırıcam.. Eğime gelince belki çok hafif bir eğim veririm, halı kaymazının bi parçasını suya sarkıtcam tırmanmaları için. Diğer yanında da dallar falan olucak tırmanma duygularını tatmin etmeleri için tırmanabilecekleri suda çürümeyen kuru dallar bakıcam.. Yarın biticek hepsi resimlerinide çeker foruma eklerim..
Cd kabını silikonladım üstünü halı kaymazı kapladım kaldırdım çekmeceye akvaryuma yapıştırmaktan vazgeçtim. Akvaryumcudan aldığım bir kütüğü kuru alan yaptım. Bu kütük suyuda temizliyormuş bilmem ne derece dogrudur..
Suyu temizlemeden önce renk bırakmasın da.

Mango kökü suyun sertliğini yumuşatır. Temizlemek nereden çıkmış. Ah ah ah bu akvaryumcular neler söylüyor neler. 7b8499a6

Eğer suda kahverengi renklenme görürsen şaşırma. O zaman yapacağın şey Kütüğü metal bir kaba koyacaksın ve suyun üstüne kadar çıkmasını sağlayacaksın. Sonra kaynatmaya başlayacaksın 4-5 saat kadar sonra suyunu dökeceksin ve kaba yeniden kökün üzerini geçecek kadar su koyacaksın. Sabaha kadar bekletip tekrar 4-5 saat kaynatacaksın sonra tekrar ........

Bu işlemi suya renk bırakmayana kadar tekrarlayacaksın. Yinede suya bir miktar renk bırakabilir üzülme bir kaç su değişimi sonrasında kaplumbağanın üzerine severek çıkacağı bir kütüğün olur. 7b8499a6

Söylemeyi unuttum aldığın mango kökü değildir. Sert dokulu bir ağacın köküdür onu mango kökü diye satıyorlar.
anladım cok tesekkurler umarım sorun yasamam ve bunlara gerek kalmaz simdilik hersey yolunda gorunuyor
vantuzla filan uğraşmak istemiyorum demişsin ama daha kolay ben de vantuzlar yardımıyla güzel bir kuru alan oluşturdum. İlk önce cd kapağının bir tarafının yarısını kırdım ve rampa olacak şekilde koli bandıyla sardım. Daha sonra rahatça tutunsunlar diye sarı temizlik bezlerinden aldım, sardım ve annem de bezin uçlarını dikti. Daha sonra vantuza geçecek şekilde iplerle küçük delikler yaptı. Şimdi gayet güzel bi kuru alanım var ve güzel güzel oraya çıkıp dinleniyolar. 7b8499a6
Akıncı arkadaş, kuru alanın fotoğrafını yollaman mümkün mü?
Koli bandı suda özelliğini yitirir ve suya salınım yapar dikkatli olun derim.
Sayfa: 1 2 3
Referans URL