Beslenme: Gelişimlerinin doğru tamamlanmasına yardımcı olabilmek adına bol bol protein ağırlıklı beslenmelidir.Tabii bunun yanında da yediği kadar da sebze yemesine önem verilmelidir.Her gün kafası kadar yem verilmelidir.
Güneşlenme: Küçükken özellikle kabuk ve kemik gelişime katkı amaçlı uzun süre direkt olarak güneşlenmesine yardımcı olunmalıdır.Güneşlenmek özellikle ergenliğe girişte yaşanan kabuk beyazlanmasına birebir gelir.
Sıcaklıklar:Suyun sıcaklığı 26-29 C derece arasında olmalıdır.Tavsiye edilen sıcaklık 28 C derecedir.Kuru alanın sıcaklığı 30-33 C derece arasında olmalıdır.Tavsiye edilen sıcaklık 32 C derecedir.
Not:Yazıya eklemeler yapılacaktır.
Önbellek,Tarçın~
szlere bişi sormaq istiorum bnm kaplmbağmm daha coq küçük ve sürekli uyuyolar bişi yemiyolar hiç kıpırdamıolar bazen arda kıpırdıolar ne yapmm gerekiyor hasta olabilirmi?
keen.angel Nickli Kullanıcıdan Alıntı:szlere bişi sormaq istiorum bnm kaplmbağmm daha coq küçük ve sürekli uyuyolar bişi yemiyolar hiç kıpırdamıolar bazen arda kıpırdıolar ne yapmm gerekiyor hasta olabilirmi?
Diğer başlıkta sormuştunuz bu soruyu orada bir cevap vermeye çalıştım.
ye benm kaplumbağamda çok küçük hediye bide...ve hiç hareket etmio ölmüştür dio herkes annem at dedi

...napmam gerekio kış uykuus olabilirmi..ne zmzn biter ayrıca..cevaplarsanız sevinirim..şimdiden teşekkürler
Suyu soğuksa ondan uyuşuk olur. Akvaryum ve ısıtıcı varsa canlı olur...
foruma hoşgeldiniz öncelikle..
akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan ve ısınma lambanız varsa sorun yok demektir alışma süreci yaşıyordur ancak plastik kaptaysa kaplumbağanız kısa zamanda o kaptan kurtulmalı ve bir akvaryum edinmelisiniz. forumda bakım başlığında daha ayrıntılı bilgi de bulabilirsiniz.
plastik kapta hediye olduu için öle almış arkadaşlar...hiç hareket etmio kaç gündür suyunu ılıklaştırıorm arada...
eebruu Nickli Kullanıcıdan Alıntı:plastik kapta hediye olduu için öle almış arkadaşlar...hiç hareket etmio kaç gündür suyunu ılıklaştırıorm arada...
Akvaryum ve isiticisiz normale dönmez zaten. Akvaryum almaniz gerek ve isitici suanki kaldigi kaptaki suyun derecesini ölçün ve akvaryuma koydugunuzda o derecenin 2 kati fazla yapin sicakligi, örnegin kapta 20 derece ise akvaryumda 22 olmali aradan 3 gün geçtikten sonra 24 yapin tekrar 3 gün sonra 26 taki 28 derece olana kadar. Bu adimlari yavas yavas tekrarlamazsaniz kalp krizi oluyormus yanlis hatirlamiyorsam. Yani biranda sicak bir ortama koymak ölümcüldür.
Ilık su da ekleseniz plastik kapta faydası olmayacaktır su yine soğur ısıtıcı olmadan. İmkanınız varsa bir veterinere gösterin derim ve ekipmanları tam bir akvaryum temin etmeniz en doğrusu olacaktır. Umarım bir hastalığı yoktur sadece plastik kaptan dolayıdır hareketsizliği. Akvaryuma geçtiğinizde de durum düzelmezse o zaman bir veterinere göstermeniz şart olur. Şimdilik onun için yapabileceğiniz en iyi şey ekipmanlarıyla beraber tam bir akvaryum almanız.
işte ben böyle sebeplerden dolayı doğum günlerinde hediye olarak su kaplumbağası alınmasına sonuna kadar karşıyım. bana da aldılar iki tane doğum günümde ve akvaryum alacak maddii durumum olmadıgı halde yememden kısıp akvaryum almaya para hazırlıyorum yazın sonuna doğru ancak ekipmanları tam bir akvaryum alabilecem sanırım. camcıda 100*40*40 akvaryuma (kapaksız sadece cam) 50 lira fiyat verdiler sizce fiyat uygun mu yoksa fazla mı?
akvaryum anca yazın sonuna kadar tamamlıyabilecem. Ve yaz oldugu için ısıtma problemi olmuo hergün güneşlendiriyorum da. suyu da hergün iki kez değiştiriyorum. bu koşullarda bi sakıncası olmaz sanırım de mi yaz sonuna kadar?