Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sari Karinlim [ L ]eylam
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2 3
Merhaba arkadaslar,

8 aydir kaplumbaga besliyorum ismi Leyla suan ona 1 metrelik akvaryum yapmakla mesgulum. Yaz tatilinden yanina bir arkadas daha aliyorum bunu türü degisik Kinosternon Baurii ona da 80cmlik akvaryum yapma planlarim var ayrica ileride bu türü üretmekte istiyorum.

Yem olarak sunlari veriyorum,

Kedi mamasi,
Her tür zehirsiz böcek (Pethsoptan aliyorum),
Kan kurdu, solucan,
Karides,
Kaplumbaga pudingi (balik ve sebze karisimi)
Haslanmis tavuk,
Yagsiz kiyma (3 ayda bir)
Akvaryum bitkisi,
Kivircik marul,
Çilek.
Akvaryumda gaga tasi eksik olmaz ara sirada yumurta kabugu veririm.

Pazartesi her zaman Kedi mamasi veririm.

Çarsamba günü genelde karides elimde olursa kaplumbaga pudingi

Cuma günü: Kan kurdu.

Hafta sonlari sadece sebze.

Elimde oldugu zaman çarsamba ve cuma günleri listedekilerle degistiriyorum.

Resimlere geçelim Biggrin

[Resim: 10012009296.jpg]

[Resim: 10012009297.jpg]

[Resim: 10012009298.jpg]

[Resim: Leylam.png]
Allah uzun ömürler versin kuru alanı çok güzelmiş hoşgeldiniz Biggrin
Aramıza hoş geldiniz. Akvaryumunuz güzel görünüyor, Leyla'nız da bayağı canlı duruyor. Size ve kaplumbağanıza sağlıklı uzun bir ömür diliyoruz.

Beslenme programınız forumda alışık olmadığımız bir program o nedenle fazla yorum yapamayacağım. Kaplumbağanız sanırım çizgili yerli tür su kaplumbağası olduğunu düşünüyorum. Bizim Kırmızı Kulaklı (Al Yanaklı) kaplumbağalarımız ile farklılık göstereceği normaldir.

Yazılarında Türkçe yazım kurallarına uygun davranırsanız sevineceğim çünkü tüm mesajlarınızdaki yazım hatalarını düzeltmek epey zor olacak.
oldscout Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Aramıza hoş geldiniz. Akvaryumunuz güzel görünüyor, Leyla'nız da bayağı canlı duruyor. Size ve kaplumbağanıza sağlıklı uzun bir ömür diliyoruz.

Beslenme programınız forumda alışık olmadığımız bir program o nedenle fazla yorum yapamayacağım. Kaplumbağanız sanırım çizgili yerli tür su kaplumbağası olduğunu düşünüyorum. Bizim Kırmızı Kulaklı (Al Yanaklı) kaplumbağalarımız ile farklılık göstereceği normaldir.

Yazılarında Türkçe yazım kurallarına uygun davranırsanız sevineceğim çünkü tüm mesajlarınızdaki yazım hatalarını düzeltmek epey zor olacak.
Ben Hollandadan katildigim için türkce karakterlerin hepsi yok klavyemde. Kaplumbagam Kirmizi yanaklilarin familyasindandir besleme sekli ayni yani. Fakat hollandada degisik besleme programimiz oldugu için ben böyle beslemeyi tercih ediyorum :shy:
Foruma hoşgeldiniz. Gerçi en azından bana pek yabancı değilsiniz, benzer forumlarda da yazılarınızı okuyordum. Özellikle kedi maması deneyiminiz çok ilginç gelmişti ilk okuduğuma7b8499a6

Kuru alan tam benim aradığım tarzda ama koca Ankara'da bile buna benzer portatif bir kuru alan bulamadım.
hoşgeldiniz tekrardan.. evet o kuru alanlar genelde yurt dışında bulunuyor henüz Türkiye de ben de görmedim hiç bir yerde.. beslenme konusundaki deneyimlerinizi daha ayrıntılı olarak bekliyoruz gerçekten de ilginç bir program.. kedi maması ve böcekler ilgimi çekti onun dışındakileri daha önceden de duymuştum.. Sarı yanaklı Leylanız ile uzun yıllar beraber olursunuz umarım 7b8499a6
Tesekkürler arkadaslar :shy:
Kuru alan güzel ama bir zaman sonra kaplumbaga üzerine çikinca batmaya basliyor Biggrin Leyla üzerine çikinca batiyor hep. Silikonla yapistirinca sanirim sorun çözülür ama benim üretme planlarim oldugu için kuru alani degisik yapacagim. Zaten bu yazda 2 arkadasa burdan götürecegim. Kedi mamasini Veterinerim bana önerdi sonra burada her kaplumbaga sahibi verir. Bunu arastirmislar ve saglikli oldugunu ögrenmisler, böceklerde zaten dogalarinda var evde buldugum sinek ve örümcekleri veriyorum petshoptanda çekirge falan aliyorum.
Sarı kulakların alt kabukları çok hoş gerçekten kaplumbağanız da bayağı büyümüş . Hoş aynılarını ben de yesem 7b8499a6

Emeğinize sağlık akvaryumunuz gayet güzel. Uzun yıllar büyütmeniz dileğiyle Scripta Scripta'nızı 7b8499a6
Tesekkür ederim ama benimki sari yanakli degil. Sari karinli
MissSevda Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Tesekkür ederim ama benimki sari yanakli degil. Sari karinli

Biraz ilginç bir hal aldı olay ben sarı kulak demiştim siz sarı yanak değil dediniz en son sari karinli olduğuna kanaat getirdiniz 7b8499a6. Sarı kulaklı diye de geçiyor kaplumbağanızın türü.
Sayfa: 1 2 3
Referans URL