Çizgili kaplumbağa (Mauremys caspica) göl ve akarsularda yaşayan bir kaplumbağa çeşididir. Türkiye'de Trakya, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'ya yayılmıştır. Kabuğu gri renklidir. Siyahımsı gri olan boynunda, ayaklarında ve kuyruğunda sarımsı çizgiler vardır. Kabuğu basıktır, genç çizgili kaplumbağalarda kabuğu oluşturan halkalar karinalı olur. Yazın güneşlenmeyi sever. Kışı suyun dibinde kış uykusuna yatarak geçirir. Dişileri su kenarındaki kumluklara 9-20 yumurta bırakabilir. Boyu 25 cm'e kadar büyüyebilir. Balık , kurbağa ve diğer suda yaşayan canlılarla beslenir.
Galeri:
http://img293.imageshack.us/gal.php?g=ma...spica2.jpg
Çok güzel paylaşımlar teşekkür ederim.
Not: Alıntı yaptığın yerler kaynak belirtme zorunluluğu koymuşlarsa lütfen belirtmeni rica ederiz. Alıntılardan alıntıyı yapan üyemiz sorumludur, forum olarak sorumluluk kabul etmediğimizi belirtmek isterim.
diğer türler hakkında verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz.. ayrı ayrı yazmaktansa hepsi için toptan teşekkür edeyim dedim

güzel paylaşımlar sağolun..
Bunlar ülkemizin gurur kaynakları!
labirent gibi duruyor

çok tatlılar.
işte benim hıdır'ımın türü !!! %100 ANADOLU ÇOCUĞU

, Allah nazardan saklasın şimdilik hiç bir şikayeti yok (bol bol yer değişimi dışında, gerçi bunun tehlikeli olduğunu söylüyorlar ama ben hayvanı meraklı olduğu için sürekli gezdirdiğimden, artık gittiği yerlerde uyum problemi yaşamıyor). yanlız çok yem tüketiyor onu söyleyeyim. daha yemleri yerken elimdeki kutuya bakıyor. Ama her şey bir yana, bu kapluş bana geldikten sonra internette diğer türlerede baktım, gerçekten en yakışıklı türlerden biri bu bence (hatta en yakışıklısı).
maşallah diyelim draggar sağlıklı büyür inşallah kaplumbağanız
teşekkürler panpon
forumu takip eden herkesin bildiği üzere hıdırla karşılaşmamız biraz talihsiz oldu ama birlikte 2 ayımız neredeyse ve forumdaki diğer arkadaşlarımla olan konuşmalarımda da sağlığının gayet yerinde olduğunu gözlemliyor ve öğreniyorum.
Uzun ömür dilerim hıdıra

hıdırın fotoraflarını bizimle paylaşırsanız sevinirim

draggar Nickli Kullanıcıdan Alıntı:teşekkürler panpon
forumu takip eden herkesin bildiği üzere hıdırla karşılaşmamız biraz talihsiz oldu ama birlikte 2 ayımız neredeyse ve forumdaki diğer arkadaşlarımla olan konuşmalarımda da sağlığının gayet yerinde olduğunu gözlemliyor ve öğreniyorum.
konularını okumuştum geçen gün ama bir hıdırı göremedik çok merak ettim şimdi nazar değmez inşallah