kabuk temizliği için sertleştirici, vazelin, sirke, limon vb hiçbir şey kullanılmamalıdır. haftada bir kez ılık su altında kabuğu bir diş fırçası ile temizlemek yeterli gelcektir
eskiden 3 günde 1 falan temizlerdim kabuğunu. şimdi elimi uzatmamla parmagımı yakalayıp ısırmasının akabinde canımı yakması yüzünden eskisi kadar sık fırcalayamıyorum. kardeşim de korkusundan eline alamadıgından bazen 10 günü buluyor.
kabuğunu temizlemessek nolur?
bugun bir diş fırcası aldım ve temizledim

cok sevindi abuzittin
Ilık Suyun Altında Diş Fırcası İle Hafifce Fırcalamak Yeterli Olucaktır.
ben elimle ovalıyorum..
diş fırçasınla o kadar yumuşak yaptığım halde çıldırdı sinirden

bende parmaklarımla ovdum..
yeterince arındırır mı emin değilim ama
10 gün mü?Ben ayda bir falan temizliyorum.

Çünkü hiç kirlenmiyor.
Bu yosun ve benzeri oluşumlar genelde yeterince kurulanmayan kaplumbağalarda oluyor.
benimki de hiç yosunlanmıyor aslında , haklısınız, anladım ki sadece temizlemek için temizliyormusum : ) 3 günde 1 temizlerken de suanda da durum aynı. şimdi devit3 ü kabukta kullanınca hiç fırcalamaya gerek kalmadı. ılık su altında elimle yıkıyorum.zaten kabuk değiştirirken mümkün oldugu kadar fırca kullanmak istemiyorum. bi kısmı kalkmıs bi kısmı kalkmamıs oluyor kabukların, takılıyor, canı acır diye korkuyorum.
Evet biz aslında bu Devit3'ü kullanırken onları epey kurulamış oluyoruz.1 taşla 3 kuş vuruyoruz; hem kabuğa faydası var , hem mantar oluşumunu engelliyor (mantarları kurutuyor) hem de yosunlanmasını önlüyoruz.
Bu arada kabuk değiştirirken fırça kullanabilirsiniz.Böylelikle değişeceğinden dolayı kaşınan kabukları gerektiğinde nazikçe almış olursunuz ve onu da kaşımış olursunuz.;)
diş fırçası sert geldi diye düşündüm o kadar huysuzlanmaya..ki çok da hafif yaptım oysa..
diş fırçasının alternatifi varmı peki
devit3ü bulamadım burda..
ama koca memlekette vardır heralde