Türkiyenin İlk Ve Tek Sukaplumbagası Bilgi Paylaşım Platformu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Strafordan kuru alan
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
En sonunda kızarkadaşımla beraber elimizden geldiğince güzel bir kuru alan yapmaya çalıştık. Silikonu bile nasıl kullanacağımızı bilmiyorduk, o yüzden eldiven aracılığıyla elle sürerek yapıştırdık malzemeleri. Sonradan tabanca denilen birşey olduğunu keşfettik.

Straforu uygun boyutlarda kesip, üstünü plastik kaplayıcı ile kapladık. Daha sonra kaplumbağaların rampası ve kuru alanına da kaydırmazı keserek yine silikonla yapıştırdık.

Böylece su seviyesini sorunsuz bir biçimde yüksek seviyede tutabiliyoruz. Kuru alan yarım yamalak da olsa asma kat tarzında oldu. Tek sıkıntı suyun içinde kalan kısımlarda ve rampada silikon parçacıkları var, o parçacıkları kemirmeye kalkarlar (ki şimdiden başladılar) veya bu parçacıklar suya düşerse bir sorun olabilir. Suya atladıklarında sıçrayan damlalar lambaya değebilir. Veya silikon tam tutmaz ve parçalar ayrılabilir mi diye düşünüyoruz. Malum fazlasıyla amatörüz bu konuda. Görüşlerinizi bekliyoruz.

[Resim: fotoraf0127.th.jpg]
[Resim: fotoraf0122.th.jpg]
[Resim: fotoraf0119.th.jpg]
[Resim: fotoraf0117m.th.jpg]
[Resim: fotoraf0126.th.jpg]
[Resim: fotoraf0124.th.jpg]
[Resim: fotoraf0123e.th.jpg]
[Resim: fotoraf0121.th.jpg]
Güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık.
Elinize saglik7b8499a6 Güzel paylasım.
Güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık. Akvaryumda kalan silikon parçacıklarını mutlaka alın derim bir jiletle çıkacağını sanıyorum. Yoksa kaplumbağalarınız için tehlike oluşturabilir.

Kuru alanın diğer yanına da kaçmalarını engelleyecek şekilde bir şeyler yaparsanız iyi olur aniden suya atlamaları gibi bir durumda akvaryumun dışına bile atlayabilirler o taraftan özellikle ilerde daha da ciddi bir tehlike olabilir büyüdükçe kaplumbağalar. Alışmadan orayı da diğer taraf gibi kaçmalarını engelleyecek şekilde kapatın derim. Bir de zamanla suyun içindeki kısımda özellikle kapladığınız plastik kaplayıcının strafordan ayrılma yapışmamaya başlama gibi durumlar olabilir. Aslında plastik kaplayıcı ile kaplamaktansa strafora keskin bir bıçakla istediğiniz şekli verip üstüne de derz dolgusu ve derz renklendirici maddelerle boyayarak hem doğal bir görünüm vermiş olurdunuz hem de sudan dolayı kaplayıcının ayrılması gibi bir durum da olmazdı uzun vadede daha rahat kullanabilirdiniz diye düşünüyorum. Bir iki fotoğraf ekliycem burdaki kuru alan ve arka planlar size bahsettiğim şekilde yapılmış.

[Resim: p11400914cv.jpg]

[Resim: yenihalvr1p.jpg]
Akvaryumda pek yok silikon parçacıkları ama yattıkları ve düz alana çıktıkları rampanın arasından çıkan silikonlar var. Jiletle alamadım, ama ilgilenmeyi bıraktılar sanırım. Kaydırmazı kemirmeyi de bıraktılar. Yine de umarım bir sorun olmaz.

Kuru alanın diğer yanını atlarken sakatlık olmasın diye kapatmayı düşündüm ama bu defa da ısıyı alamayacaklar. Belki boylarının yarısı kadar bir ek çekebilirim. Şimdilik bir sorun yok gibi, camla mesafesi boylarının yaklaşık 3 katı.

Aslında ilk amacımız kalekimle kaplamaktı. Ancak ev işlerine ve yapı aletlerine fransız olduğumuzdan, kalekim nedir diye sorduğumuzda bize çimento torbası gibi birşey gösterince satıcı arkadaş beceremeyiz diye korktuk. Kalekim kullanmamamızın ikinci sebebi de kalekmin ağır olacağı ve yapıştırdığımız straforun ağırlığı çekemeyeceğiydi.

Şöyle bir şey düşünüyoruz ilerisi için, bu straforu bir marangoza götürüp, aynı ebatlarda bir tahta kaplatmak, ardından yine rampayı ve kuru alanı kaydırmazla kaplamak belki daha iyi olur.
Olabilir derz dolgu da aslında çok da uğraştırıcı bir yöntem değil ama pek aranız yoksa bu işlerle alternatif şeyler deneyebilirsiniz tabi.

Kuru alanın o tarafı için de her ihtimale karşı bir önlem almanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
aragorn Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Olabilir derz dolgu da aslında çok da uğraştırıcı bir yöntem değil

Kuru alanın o tarafı için de her ihtimale karşı bir önlem almanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

bencede kuru alanın etrafına herhangi bişi yapılabilir
bence güzel olmuş.ellerinize sağlık.üstünde rahat duruyorlarsa bir sorun olmaz bence 7b8499a6
Referans URL