Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ciyaklıyor

Turbo gebeş

Yeni Üye
Katılım
29 Nis 2024
Mesajlar
1
İyi geceler dilerim. Su kaplumbağam yaklaşık 1 Tl boyunda kabuğunun altında bir pembelik yok ancak dün yan yüzüyordu bugün ise ciyaklıyor. İştahsızlığı mevcut. Araştırmalarım sonucunda akciğer enfeksiyonu olabileceği yazıyor. Kabuğunun üstünde yumuşama mevcut ve beyazlıklar var. Kuru alanı mevcut alanı geniş ısıtıcısı var. Yaşadığım şehirde kaplumbağa için veteriner bulamadım. Kabuğu için jeli mevcut ancak işe yaradığını sanmıyorum. Yemi olarak yeşil uzun bir yem ve kuru kurt mevcut. Ne yapabilirim hastalıkları için?
 
Foruma hoşgeldiniz.

O kabuk jelini çöpe atın. Bir faydası yok, tersine zararlı, kabuğun nefes almasını önleyip, üzerindeki oluşumları ve plakaları izole ediyor. Deformasyonlar oluşuyor.

Akvaryumda su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı? Bunlar elzem malzemeler.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam yem yiyor ise yemi ağzına sığacak oranda ufak parçaya ayırıp ilk vereceğiniz parçaya bir damla damlatıp emdirin suda hemen önüne atın yesin. Yemiyorsa 45 derece açıyla tutup ağzına bir damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.

Yemler açık yem mi kapalı kutuda mı aldınız, markaları nedir? Kurt dediğiniz kan kurdu mu, gammarus mu?

Hayvana birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası verin. Yerse birkaç gün bununla devam edin güçlensin.

Su değişimleri emsal sıcaklıkta olsun. Farklı ısıda su değişimi yapmayın. Esintiye maruz kalmasın. Pencere açmak gerekirse hayvan su içinde olsun.
 
Geri
Üst