Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamız iki gündür suyun dibinde hep nedeni ne olabilir?

garez

Bronz 5 Üye
Katılım
18 Haz 2016
Mesajlar
26
Endişelenmemiz gereken bir durum var mı? Eskiden kuru alanda veya filtrenin üstünde takılırdı. İki gündür ne zaman baksak suyun dibinde. Sadece yem verince çıkıyor yukarı.
 
Hayvanı korkutan biri ya da rahatsız eden birşey oldu mu ? Ele alma, akvaryumdan çıkarma. Çoluk çocuk vb.

Dip hayvan için güvenli alandır. Tedirgin olduğunda ya da korktuğunda dibe kaçar.
 
Cvp: RE: kaplumbağamız iki gündür suyun dibinde hep nedeni ne olabilir?

cem' Alıntı:
Hayvanı korkutan biri ya da rahatsız eden birşey oldu mu ? Ele alma, akvaryumdan çıkarma. Çoluk çocuk vb.

Dip hayvan için güvenli alandır. Tedirgin olduğunda ya da korktuğunda dibe kaçar.

Bir iki kere eline alıp çıkardı eşim, avucunun içindeyken beraber uyudular. Küçükken de yapıyormuş, alışkındır diye düşünmüş eşim.
 
Bu hayvanlar soğukkanlı canlılar. Sıcakkanlı hayvan tepkisi vermezler. Her ne kadar yaşamsal anlamda kısıtlamış olsakta özgür ve kendi iradesiyle hareket etmeyi severler. Sadece sağlık kontrolü ve akvaryum genel temizliği hariç ele almıyoruz.

Ele alma konusunda küçükler tepki olarak kabuğa çekilirken büyükler ısırma ve tırnak geçirme davranışları gösterir.

Kuru alana çıkarken çevreyi kolaçan edip öyle çıkarlar. Kuru alan tehlikeye karşı zayıf oldukları bölgedir. Herhangi bir hareket suya atlamasına neden olur. Bu sebeple kuru alana çıktığı zamanlarda gözüne görünmemek hatta bulunduğu odanın kapısını kapatmak hayvanın rahatlamasını sağlar.

Bu hayvanlarla bağ kurma dokunmamaktan geçiyor. Bu hayvanın rahat hareket etmesindeki ilk adımdır. İkincisi elden beslemedir. Bu ikisi güven ortamı yaratır.

Kuru alanda gördüğünüzde bulunduğu ortama yavaş hareket ederek girmek, göz kontağı kurmamak (hayvan görünmediğini sanıp sabit durur ama sizi takip ediyor olacaktır, göz kapakları şeffaftır, kapalı olsa da görür ve açar su içinde de böyledir sadece rem uykusuna girdiğinde farketmez) ve akvaryuma çok yakın durmamak tehdit algısını ortadan kaldırdığı için siz ortamdayken kaçmayacaktır. Bu alışma biraz zaman alır. Kısaca kuru alandayken görmeyip ilgilenmeyeceksiniz, alışınca yakınına gelip bakmanıza ve konuşmanıza tepki göstermez. Tabi alışsa dahi suya kaçmayacağı anlamına da gelmez. Yetişkin olsa da arada kaçar. Bu karşısındakinin tepkisine bağlıdır.

Bu hayvanlar salmonella taşıyor. Bu sebeple dikkatli olmak gerekiyor. Hayvanlarla ilgili işlemlerin öncesinde el yıkamak hayvanın sağlığı sonrasında yıkamak ise bizim sağlığımız için önemli. Temas edilen örtü havlu vb yıkanmalı. Akvaryum suyunun damladığı yerler silinmeli. 7-70 yaş arası ölümcül tehdit olmasada ilaç tedavisiyle birlikte bünyeye göre 1 hafta 10 gün sıkıntı verdiriyor.
 
Cvp: kaplumbağamız iki gündür suyun dibinde hep nedeni ne olabilir?

Benim kaplumbağalarımdan biri de bu aralar kumun üzerine yatıyor zaman zaman hatta biraz da eşeleyerek üzerine kum atıyor ve hep akvaryumun aynı noktasına yatıyor gezinip aynı noktaya tekrar dönüyor, aynı odada muhabbet kuşu var kafesinden çıkarıyorum ara sıra ondan korkuyor olabilir mi?


Sürekli yatmıyor ara ara akvaryumda gezinip dinlenmek için yatıyor gibi sanki hareketliliği ve iştahı iyi.
 
Onu keyiften yapıyor. Zaman zaman belli noktaları benimseyip sahipleniyorlar. Kumdaki o bölgede bunlardan biri. Genelde bunu dişiler yapıyor. Bu bir nevi savunma amaçlı erkeğin bunaltmasından rahat nefes almak içinde yaptıkları hareket. Oraya kurulup akvaryumun içini dışını seyrediyor ve arada şekerleme yapıyorlar.
 
Cvp: kaplumbağamız iki gündür suyun dibinde hep nedeni ne olabilir?

Evet gerçekten de dişi olduğunu düşündüğüm yatıyor kumun üzerine . Bir de bir kaç kez burun buruna durmuş ön ayalarını titretirken yakaladım bunları enteresan bir görüntü.
 
Titretenler 10 cm kabuk boyu üstü ise kur amaçlı harekettir. Bu tip durumlarda dişi erkeği beğenmez ve isteksiz davranırsa tepki olarak erkek dişinin burnunu ve baş, boyun bölgesini; dişi ise erkeğin ön bacaklarını ve ayaklarını ısırır. Derilerde kızarıklık görürsen endişelenme bu olağan durumdur.

Erkek erkeğe kavgalarda arada kitlenme yaşanır. Bu diğerinin boşluğunu bulduğunda arkadan dalma suretiyle oluşur. Isırıp bırakmaz. Bu görüldüğünde iki hayvan birlikte tutulup sudan çıkarılıp düz bir yere konur. Genelde sudan çıkarıldığında bırakırlar ama bırakmazsa ısıranın önce arka ayakları hafifçe çekiştirilir, bırakmazsa çene altı okşanır. Yutkunma hissiyatı olacağı için bırakacaktır.
 
Geri
Üst